Auerin yrityskauppa-asiantuntija oli tuomittu talousrikoksista

Auer perusteli korvausvaatimustaan liiketoimintasuunnitelmallaan, jonka mukaan hänen pyörittämänsä verkkosivustot olisivat tuottaneet vähintään satojatuhansia euroja viiden vuoden aikana.

Anneli Auer marssitti oikeuteen talousrikoksista tuomitun yrityskauppa-asiantuntijan perustelemaan Auerin vaatimusta saada korvauksia tulojen menetyksestä. Auer perusteli korvausvaatimustaan liiketoimintasuunnitelmallaan, jonka mukaan hänen pyörittämänsä verkkosivustot olisivat tuottaneet vähintään satojatuhansia euroja viiden vuoden aikana.

Auerin mukaan hän oli menettänyt vangitsemisen ja asian saaman suuren julkisuuden vuoksi tuloja, jotka hän olisi saanut mediayrityksestään. Samoista syistä Auer kertoi menettäneensä mahdollisuuden jatkaa yritystoimintaa. Tällä hetkellä Auer on edelleen työtön.

Käräjäoikeus ei pitänyt Auerin jälkikäteen tehtyjä laskelmia yrityksen kasvusta uskottavina. Käräjäoikeus päätti jättää myös Auerin asiantuntijan antaman lausunnon ja tämän suullisen kertomuksen huomioon ottamatta, sillä tämä ei täyttänyt oikeuden mukaan laissa säädettyjä asiantuntijan yleisiä kelpoisuusehtoja.

Mies oli tuomittu aiemmin törkeästä velallisen epärehellisyydestä, velallisen epärehellisyydestä, kahdesta kirjanpitorikoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta 9 kuukauden ehdolliseen vankeuteen ja määrätty liiketoimintakieltoon. Hänen asianajajanaan oli toiminut Juha Manner, joka toimi myös Auerin asianajajana.

Sen takia oikeuden mukaan Auerin asianajajan on täytynyt olla tietoinen miehen taustasta tämän pyytäessään mieheltä asiantuntijalausuntoa ja nimetessään hänet kuultavaksi oikeudessa asiantuntijana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.