Aurinko hellii vapun juhlijoita ainakin osassa Suomea

Poliisi odottaa päivän sujuvan iloisissa ja aurinkoisissa vapunviettotunnelmissa.

Vappua juhlitaan enimmäkseen poutasäässä. Etelässä lämpötila kohoaa tänään yli +10 asteen, kertoo Ilmatieteen laitos. Pohjoisessa on yhä epävakaista ja voi tulla lumikuuroja.

Helsingissä vapunvietto on poliisin mukaan houkutellut jo runsaasti väkeä muun muassa Kaivopuistoon. Hakaniemen torilla oli yhdentoista aikoihin noin tuhat ihmistä odottamassa vappumarssin lähtöä. Poliisi odottaa päivän sujuvan iloisissa ja aurinkoisissa vapunviettotunnelmissa.

Kaivopuisto tyhjennettiin juhlijoista - tapahtuu lähes joka vappu

Vappuaattona poliisi joutui tyhjentämään illalla Helsingin Kaivopuiston häiriöiden takia, kuten toistuvien pahoinpitelyiden ja näpistysten vuoksi. Poliisin mukaan puiston tyhjentäminen ei kuitenkaan ollut poikkeuksellista.

– Siellä rupeaa tulemaan häiriötä, riitaa, tappelua ja pimeyden tullessa vahinkoja, putoillaan kalliolta. Turvallisuus siellä huononee niin merkittävästi, että paikka tyhjennetään lähes joka vappu, ylikomisario Seppo Kujala kommentoi STT:lle.

Yöllä paikalla poltettiin myös kymmenen bajamajaa ilkivaltaisesti. Poliisilla ei ollut heti aamusta tietoa syntyneiden tuhojen laajuudesta.

Muualla Suomessa vapun juhlinta on sujunut melko maltillisesti. Itä-Suomessa sunnuntain ja maanantain välinen yö oli poliisin näkökulmasta hieman normaalia viikonloppua vilkkaampi. Poliisia työllistivät muun muassa pahoinpitelyt, ja päihtyneitä tai muuten häiritsevästi käyttäytyneitä otettiin kiinni kymmeniä. Oulussa poliisi arvioi kolean sään hillinneen juhlakansaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaaralliset tienylitykset ja kiireiset autoilijat pelottavat ekaluokkalaisten vanhempia – koulunsa aloittava jyväskyläläinen Viivi tuntee reitin koululle jo päiväkotiajalta

Yön uutiskooste: Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ydinsukellusvene Kurskin uppoamisesta 20 vuotta

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.