Auto heittelehti jäisellä tiellä vastaantulijoiden kaistalle ja rouhaisi yhden auton etukulman kasaan – "Siinä oli todella onni onnettomuudessa"

Kaksi henkilöautoa kolaroi Jyväskylän Keuruuntiellä tiistaina iltapäivällä, kun kohti kaupunkia ajaneen kuljettajan auto lähti heittelehtimään ja ajautui vastaantulijoiden kaistalle pian Keltinmäen risteyksen jälkeen.

Autoissa oli yhteensä neljä ihmistä. Yksi heistä loukkasi kolarissa kättään, mutta muuten henkilövahingoilta säästyttiin. Palomestari Tuomas Juuti sanoo, että aineksia pahempaankin oli.

– Siinä oli todella onni onnettomuudessa, tie oli erittäin liukas. Ristonmaan suunnasta tulleen auton kuljettaja näki suoralla tiellä hyvissä ajoin, että kaistalla tulee auto vastaan, ja viime hetkellä mietti, kummalle puolelle väistää, Juuti kertoo.

Viereisellä kaistalla kohti Jyväskylää kulkenut liikenne oli sen verran vilkasta, että kuljettaja päätti väistää oikealle puolelleen penkkaan. Myös tämän auton takana tulleen katumaasturin kuljettaja ajoi penkkaan väistääkseen heittelehtivää autoa.

Heittelehtinyt auto rouhaisi ensimmäisenä väistäneen auton etukulman lyttyyn. Heittelehtinyt auto vaurioitui ajokelvottomaksi, etukulmansa menettänyt auto pystyttiin ajamaan vielä määränpäähänsä noin kilometrin päähän. Penkkaan väistänyt katumaasturi vaurioitui korkeintaan naarmuttumalla.

Pelastuslaitos sai ilmoituksen kolarista iltapäivällä kahden aikaan. Tie oli hetken aikaa poikki, kun pelastuslaitos raivasi onnettomuuspaikkaa ja autot siirrettiin pois tieltä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.