Auto suistui ojaan Nelostieltä – Pelastajat ohjattiin kymmenien kilometrien päähän

Pelastuslaitoksen yksiköt etsivät Nelostieltä lauantaina suistunutta autoa aluksi kymmenien kilometrien päästä tapahtumapaikalta. Harhaanajo johtui ulosajosta ilmoituksen tehneen autoilijan puutteellisista tiedoista.

Hätäkeskus sai noin kello 18.15 tiedon Nelostieltä suistuneesta autosta. Ilmoituksen teki ohiajanut autoilija, jonka tietojen perusteella pelastus- ja ensivasteyksiköt lähtivät etsimään tieltä suistunutta autoa Konginkankaan suunnalta.

Äänekosken ja Viitasaaren välissä sijainnutta oletettua onnettomuuspaikkaa lähti etsimään lopulta yksiköitä Viitasaarelta, Äänekoskelta ja Konginkankaalta. Onnettomuuden tiedot tarkentuivat kuitenkin kesken kaiken, ja hälytys muutettiinkin kymmeniä kilometrejä etelämmäs. Oikea onnettomuuspaikka sijaitsi Nelostiellä muutaman sata metriä valtatie 13:n risteyksestä Hirvaskankaalle päin. Oikeita tietoja oli tullut toiselta hätäkeskukseen ilmoituksen tehneeltä autoilijalta.

Onnettomuusautoa etsimässä oli kolme pelastusyksikköä ja kolme ensivasteyksikköä. Oikealle onnettomuuspaikalle sattui kuitenkin ensimmäisenä sattumalta toisella keikalla ollut ambulanssi.

Onnettomuus ei aiheuttanut henkilövahinkoja, ja hinauskin oli jo järjestymässä, kun pelastuslaitos lopulta löysi paikalle. Yksiköiden eksyminen ei siis aiheuttanut tällä kertaa vaaratilanteita. Palomestari Tero Uusi-Maahi kuitenkin muistuttaa, että oikeiden tietojen antaminen hätäkeskukselle on ensiarvoisen tärkeää.

– Pysähdytään onnettomuuspaikalle, mikäli se on mahdollista ja selvitetään tilannetta, Uusi-Maahi neuvoo onnettomuuksia todistavia ohikulkijoita.

Uusi-Maahin mukaan ajokeli onnettomuuspaikalla oli huono räntäsateen vuoksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .