Junaonnettomuus Suolahdessa: "Joulupukki nähty onnettomuuspaikalla"

Äänekosken Suolahdessa Vaneritehtaankadulla sattui lauantaina hieman kello 15:n jälkeen raideliikenneonnettomuus, jossa henkilövahingoilta vältyttiin.

Onnettomuudessa henkilöauto oli ajanut museoveturin vetämän junan kylkeen tasoristeyksessä. Vaneritehtaankadulla lähellä Niemelänkatua on vartioimaton tasoristeys.

Auton keula rutistui törmäyksessä pahasti ja juna sai kolhuja.

Veturi oli Hv3 955 -museoveturi, joka oli kuljettamassa matkustajia jouluhenkisellä matkalla Suolahdesta Laukaan ja Jyväskylän kautta Vaajakoskelle ja takaisin. Heikki-nimisessä junassa vieraili myös joulupukki.

- Kyllä, joulupukki on nähty onnettomuuspaikalla, pelastuslaitoksen päivystävä palomestari sanoo.

Junan oli määrä palata takaisin Suolahteen kello 15. Pääteasemalle olikin matkaa vain parisataa metriä.

Huonon onnen juna

Päivystävän pelastusviranomaisen mukaan onnettomuuspaikka oli erittäin liukas. Palomestarin mukaan radalla ei juuri ole liikennettä, joten autoilija ei välttämättä osannut varoa junaa.

– Tällä veturilla on huonoa tuuria. Melkein samassa kohtaa kävi kesällä niin, että vaihde petti alta ja veturi tippui kiskoilta, kertoo veturin omistaja Tapani Laaksomies.

Kesän onnettomuuden jälkeen loppukesän tilausajot piti perua. Laaksomies sanoo, että onneksi talvi on hiljaisempaa aikaa.

Pelastuslaitoksen mukaan onnettomuudesta oli pientä haittaa liikenteelle, mutta tie saatiin avattua liikenteelle pian.

Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .