Auto vajosi sulaan Mänttä-Vilppulassa – toinen nuorista naisista hukkui

Nuori nainen kuoli torstaina henkilöauton vajottua sulaan Vuollesalmessa Mäntässä. Autossa oli myös toinen nuori nainen, mutta hän pääsi pelastautumaan veteen uppoavasta autosta.

Turma sattui Vuollesalmessa Mäntän keskustan lähistöllä kello 17:n jälkeen. Pelastuslaitoksen palomestari Ville Vahala kertoo, että kun auton mukana veteen vajonnut henkilö löydettiin, mitään ei ollut enää tehtävissä.

Vasta sukeltajat pääsivät auton luokse

Pelastuslaitoksen mukaan Rusinselällä kulkee talvisin jääteitä, mutta Vuollesalmen kapeimmassa kohdassa sitä ei tällä hetkellä ollut. Kaksi naista oli ajanut kuitenkin autolla sulaan kello 17:n jälkeen.

Toinen naisista oli päässyt autosta pois ja lähtenyt hakemaan apua jään yli valtatien suunnasta. Myllyrannantien kohdalla harjoittelemassa ollut paikallinen pelastuslaitoksen yksikkö kuuli avunhuudot ja sai tehtävän ihmisen pelastamisesta vedestä kello 17.22.

Samaan aikaan, kun Myllyrannantien kohdalta ensimmäiset pintapelastajat lähtivät valaisimien kanssa etsimään turmapaikkaa, liikkeelle lähtivät myös sukeltajat Pirkanmaan pelastuslaitokselta Tampereelta, palomestari Vahala kertoo.

Turmapaikka löytyi hetkeä myöhemmin. Pelastuslaitos etsi toista autossa ollutta henkilöä vedestä ja rannoilta, mutta kun auto löytyi noin kolmen metrin syvyydestä, pintapelastajat havaitsivat, että paikalle tarvitaan sukeltajat henkilön pelastamiseksi autosta.

– Auto löytyi veden alta, mutta se oli valitettavasti niin syvällä etteivät pintapelastajat päässeet sinne. Tampereelta lähtenyt sukellusyksikkö sai sukellettua henkilön ylös, mutta siinä vaiheessa oli kulunut jo reilu tunti hälytyksestä. Mitään ei pystytty tekemään enää, palomestari Vahala sanoo.

Pelastuslaitoksen mukaan autosta selvinnyt nainen vietiin jatkohoitoon, mutta hänen voinnistaan ei ole tarkempaa tietoa.

Vuollesalmessa jopa avovettä

Pelastuslaitos varoittaa kaikkia jäällä liikkuvia ihmisiä siitä, että vaikka jäät tuntuisivat kestäviltä, petollisia kohtia voi jäässä tällä hetkellä olla. Vuollesalmessa on toisinaan talvisinkin avovettä, ja jos pinta pääsee jäätymään, on jää hyvin heikkoa virtausten takia.

Rusinselällä ajellaan autoilla talvisin ja vesistössä on myös jääteitä, kun olosuhteet sen sallivat. Vuollesalmessa jäätietä ei kulje.

– Keskustelin paikallisten kanssa, ja kyllä siellä jäällä ajellaan – aiemmin tänäänkin oli ajeltu. Paikallisten pitää tietää, että tätä kohtaa pitää välttää. Siinä salmessa on pahoja virtauksia ja jopa avovettä, palomestari Vahala kertoo.

Pelastuslaitos poistui paikalta noin kello 19.30 aikaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .