Tämä näky vie autoilijoiden huomion - katso kuvat

Kanavuoren kiertoliittymän kolariauto hämmästyttää yhä ohiajavia Jyväskylässä. Eteläsuomalainen porukka ajoi päin liittymää Vaajakoskella aamuyöllä 21. maaliskuuta.

Auto on siis seissyt paikallaan jo puolitoista viikkoa, ja se kiinnittää autoilijoiden huomion – välillä jopa liikenneturvallisuutta vaarantaen.

Vastuu kolariauton siirtämisestä on auton omistajalla. Omistaja ei kuitenkaan ole autoaan siirtänyt, joten Keski-Suomen poliisi on ilmoittanut asiasta edelleen ELY-keskukseen.

– Mikäli ajoneuvo vakavasti vaarantaa liikennettä, niin poliisi tekee tälllaisille ajoneuvoille lähisiirron, komisario Arto Rajala kertoo.

Rajalan mukaan ajoneuvo siirretään vain, jos se aiheuttaa todellista vaaraa muille tielläliikkujille. Tällöin poliisi tilaa paikalla hinurin, joka siirtää ajoneuvon turvalliseen paikkaan. Siirtokustannukset veloitetaan ajoneuvon haltijalta.

Kanavuoren liittymän tapaukseen tämä ei siis päde, vaan autoa kohdellaan Rajalan mukaan hylättynä ajoneuvona.

Omistajalla on ajoneuvon siirtämislain mukaan kohtuullinen aika, muutama päivä, siirtää auto. Sen jälkeen siirtovastuu siirtyy kunnan ylläpitämillä teillä kunnan viranomaisille, ja tielaitoksen ylläpitämillä ELY-keskukselle.

– Käytännössä kaupunki maksaa nyt auton varastosiirron, ja sitten kustannukset pyritään hakemaan ajoneuvon omistajalta, Rajala selventää.

Keski-Suomen poliisi on Rajalan mukaan ilmoittanut Kanavuoren liittymän autosta ELY-keskukselle jo kahdesti. Autoa ei kuitenkaan ollut ainakaan vielä tiistaina siirretty.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .