Autoilija ei havainnut mopoilijaa ennen jysäystä: 16-vuotias lensi tuulilasin kautta katuun Sumiaisissa

Autoilija tuomittiin sakkoihin mopoilijan loukkaantumiseen johtaneesta yhteentörmäyksestä. 71-vuotias mies sai liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta 40 päiväsakkoa, josta maksettavaa kertyy 1 480 euroa. Lisäksi muista kuluista ja korvauksista laskua tuli runsaat 1 400 euroa.

Kolari tapahtui lokakuussa 2017 Äänekosken Sumiaisissa, kun autoilija kääntyi Sumiaisraitilta Kukkoniementielle. Kääntyessään mies törmäsi autollaan mopoilijaan siten, että 16-vuotias poika lensi pois moponsa päältä ja osui pää edellä auton tuulilasiin. Kypärä suojasi päätä, mutta poika sai murtumat jalkaansa ja molempiin käsiinsä.

Keski-Suomen käräjäoikeudessa autoilija kiisti syyllisyytensä rikoksiin. Kertomansa mukaan hän havaitsi mopoilijan vasta kuullessaan törmäyksestä aiheutuneen jysäyksen. Miehen mukaan ajotie oli valaistu, mutta jalkakäytävä ja pyörätie olivat pimennossa, mistä syystä hän epäili mopoilijan ajaneen luvatta kevyen liikenteen väylällä.

Mopoilija kertoi ajaneensa normaalisti tien oikeaa laitaa, kun vastaan tullut auto oli kääntynyt yhtäkkiä hänen eteensä.

Oikeuden mukaan mopoilija ei toiminut tilanteessa yllätyksellisesti ja autoilijan olisi ollut mahdollista välttää törmäys, jos tämä olisi noudattanut huolellisuusvelvoitettaan ja noudattanut liikennesääntöjä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .