Autoilijat hakeneet ennätysmäärän korvauksia

Autoilijat ovat hakeneet valtiolta ennätysmäärin korvauksia huonokuntoisilla maanteillä aiheutuneista vahingoista. Korvausten hakijoita oli tammikuussa kaksinkertainen määrä vuotta aiempaan verrattuna, 180 kappaletta.

Syynä nousuun voivat olla märän talven heikentämät tiet, kerrotaan korvauspäätöksiä tekevästä Lapin ely-keskuksesta.

– Tyypillinen tapaus on kuoppaan ajo päällystetyllä tiellä. Siinä vaurioituu yleensä renkaita ja vanteita. Lähes puolet vuosittain tehdyistä korvauspäätöksistä liittyy näihin tilanteisiin, Marja-Lea Hallikainen Lapin ely-keskuksesta kertoo.

Hallikainen epäilee, että syynä nousseisiin hakemusmääriin on erikoinen talvi ja se, että tieasioita on käsitelty julkisuudessa.

Korvaushakemus ei läheskään aina johda korvausten maksamiseen, vaikka tie olisi huonossa kunnossa tai siinä olisi kuoppa. Maksaminen edellyttää, että tien kunnossapitäjä on ollut huolimaton tai laiminlyönyt tienpidon vaatimuksia.

Märkä ja lauha talvi on murentanut tien päällysteitä ja paikkauskohtia entisestään esimerkiksi Sinisellä tiellä, eli pohjoista Keski-Suomea halkovalla kantatiellä 77. Se saa uuden päällysteen touko–kesäkuussa. Päällyste uusitaan Nelostieltä Huopanaan asti noin 20 kilometrin matkalta. Siitä eteenpäin reikäiset kohdat Kivijärven risteykseen asti paikataan valuasfaltilla.

Lue aiheesta perjantain 28.2. painetusta Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.