Autokoulujen 10+10-kokeilu jatkuu kesän yli

Kokeilussa autokoulun voi suorittaa lähes puolella lain vaatimasta määrästä.

Autokoulujen 10+10-kokeilu jatkuu kesän yli syyskuun alkuun, kertoo Autokoululiitto. 10+10-malli koostuu kymmenestä ajotunnista ja kymmenestä teoriatunnista. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi myönsi Autokoululiitolle joulukuun alussa kokeiluluvan, jonka mukaan autokoulun voi suorittaa lähes puolella lain vaatimasta määrästä.

Autokoululiitto ohjeisti aluksi, että kokeilun ensimmäiseen osioon voi osallistua oppilaita, jotka ennättävät suorittaa koko autokoulukurssin maaliskuun loppuun mennessä. Nyt kokeiluun osallistuvan pitää suorittaa ajokoe viimeistään 1. syyskuuta. Jos ajokoe hylätään, sen voi uusia vielä kyseisen päivämäärän jälkeen.

Kokeiluun voi osallistua yli sadassa Autokoululiiton jäsenyrityksessä. Autokoululiiton puheenjohtajan Jarmo Jokilammen mukaan joillakin paikkakunnilla kokeiluoppilaita "tulvii autokouluihin ovista ja ikkunoista" ja toisilla paikkakunnilla on hiljaista. Jokilampi sanoo, että kokeilumalli sopii vain joillekin ja moni valitsee mielellään perinteisen mallin, jossa ajetaan enemmän.

– Asiakkaan valinnanvapauden lisäämisestähän tässä on kyse, hän sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.