Autoliikkeen poltto Keminmaalla toi viidelle vankeutta käräjiltä

Autoliikkeen pihalla olleita autoja ja kiinteistön tiloja sytytettiin palamaan syyskuussa 2015.

Kemi-Tornion käräjäoikeus on langettanut useita vankeustuomioita muun muassa autoliikkeen polttamisesta Keminmaalla. Autoliikkeen pihalla olleita autoja ja kiinteistön tiloja sytytettiin palamaan syyskuussa 2015. Oikeus katsoi yhteensä viiden hengen osallistuneen autojen ja kiinteistön polttamiseen.

Oikeus tuomitsi tekijänä muun muassa miehen, joka oli tyytymätön autoliikkeen tekemiin korjauksiin. Oikeuden mukaan mies taivutteli ainakin osan muusta ryhmästä tekoihin. Hän itse odotti autossa.

– Syytteessä tarkoitettu teko on suhteeton edellä oletettuun motiiviin nähden. Kehnokaan autonkorjaus ei yleensä johda korjaamon polttamiseen, oikeus toteaa ratkaisussaan.

Käräjäoikeus tuomitsi teon alulle panijaksi katsomansa Henrik Mikael Vahtolan, 29, tuhotyöstä ja muista rikoksista kuuden vuoden vankeuteen. Tuhotyön lisäksi käräjäoikeus langetti miehelle tuomiot myös törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä huumausainerikoksesta ja törkeästä petoksesta, lievästä laittomaan tuontitavaraan ryhtymisestä ja rekisterimerkintärikoksesta.

Petri Ilmari Saikkonen, 26, tuomittiin tuhotyöstä 2 vuoden ja 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Jani Johannes Mäkivuoti, 29, tuomittiin tuhotyöstä 2 vuoden ja 2 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Lisäksi oikeus tuomitsi tuhotyöstä myös yhden naisen 10 kuukauden sekä toisen vuoden ja kymmenen kuukauden ehdollisiin vankeusrangaistuksiin.

Vankeutta myös huumehaarasta

Vahtola oli oikeuden mukaan myös pitänyt hallussaan, myynyt ja välittänyt myös ainakin vajaat kaksi kiloa amfetamiinia.

Oikeus tuomitsi amfetamiinihaarassa toisen miehen vuoden ja 2 kuukauden ehdolliseen vankeuteen avunannosta törkeään huumausainerikokseen, lievästä ampuma-aserikoksesta, rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta sekä huumausaineen käyttörikoksesta. Kolmannelle miehelle oikeus langetti vuoden ja 6 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä huumausainerikoksesta ja avunannosta törkeään huumausainerikokseen sekä lievästä ampuma-aserikoksesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Syyttäjä: Autoliikkeen polttajat olivat velkaa toimeksiantajalle

Poliisi epäilee: Tyytymätön asiakas poltatti autoliikkeen Keminmaassa, aiheutti miljoonavahingot

Keminmaan autopaloja epäillään tahallisiksi – yrittäjä: asialla isompi joukko

Kymmeniä autoja vaurioitui kahdessa palossa Keminmaassa

Uusimmat

Kotimaa

Koululaisten Jälkkäri-toimintaa Jyväskylässä pyörittänyt yrittäjä jätti veronsa maksamatta ja sai vankeustuomion

Horjuva talous viimeinen niitti – Konneveden seurakunnan toiminnan jatkaminen itsenäisenä seurakuntana ei vaikuta realistiselta

Muurame valmistautuu kymmenien miljoonien eurojen koulu- ja päiväkotihankkeisiin

Lähde Ylelle: Lennot al-Holin leiriläisten kotiuttamiseksi alkavat, kun kurdit tuovat suomalaisia Irakin rajalle – UM ei kommentoi

Uusi hallitus linjasi: Ministerin pitää ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen, jos aikoo siirtyä muihin tehtäviin

Jyväskyläläismiehen legokauppa kävi vilkkaana netissä – ostajat menettivät rahansa, mutta jäivät ilman palikoita

Nyt voit ehdottaa jyväskyläläistä vuoden liikuntatekoa – palkitaan Keski-Suomen Urheilugaalassa tammikuun lopussa

YT-neuvottelujen keskellä tuskailevan Jämsän rahat riittävät sentään johonkin: Johtajien palkkoihin reilu korotus kolmena vuonna peräkkäin

Tuore hallitus ei antanut uutta tietoa al-Holin leirin tilanteesta – Marin: Tähän etsitään ratkaisuja

Syyttäjä todennäköisesti tyytyy Alma Media -tuomioon – käräjäoikeus hylkäsi toimitusjohtajan työsyrjintäsyytteen Aamulehden päätoimittajahaussa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.