Autoverolinjaus hämmentää – Pysähtyykö autokauppa seinään?

Hallitusohjelman autoverolinjaus hämmentää. Etukäteen kaavailtu autoveron lasku on kyllä kirjattu hallitusohjelmaan, mutta sille ei ole ainakaan tässä vaiheessa annettu tarkkaa aikataulua.

Hallitusohjelman mukaisesti autoveroa lasketaan pienipäästöisiä autoja suosien hallituskauden aikana niin, että verotuottovaikutus on noin 200 miljoonaa euroa vuoden 2019 tasolla. Hallitusohjelman mukaan toimenpide suoritetaan useissa osissa markkinahäiriöiden välttämiseksi.

Tarkempaa aikataulua autoveron laskulle ei ole kuitenkaan annettu. Moni autonostaja miettineekin nyt, kannattaako autokaupoille lähteä ennen veronlaskua.

Autoliitto reagoikin linjaukseen heti keskiviikkona. Liitto vaatii hallitusta tekemään autoveroratkaisut nopeasti, jotta vältytään markkinahäiriöiltä.

Liiton mielestä autoveron kompensointi ajoneuvoverolla edellyttää riittävää siirtymäaikaa ja korotus tulee kohdistaa siihen autokantaan, joka nyt hyötyy autoveron laskusta. Korkean autoveron jo maksaneiden ei pidä Autoliiton mielestä joutua muutoksen maksumiehiksi. Edellinen hallitus korotti autoveroa vuonna 2012.

Hallitus kompensoi autoveron laskua muun muassa kiristämällä ajoneuvoveroa.

– Autoveron alentaminen on hyvä asia, se edistää autokannan uusiutumista. Muutoksessa on keskeistä, että se toteutetaan oikeudenmukaisesti, Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen toteaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Veneille ja moottoripyörille tulee vuotuinen vero