Avi valvoo tarkasti marjatilojen toimintaa

Aluehallintovirasto valvoo marjatilojen työoloja tarkasti koko kesän. Aihetta tähän on edelleen, vaikka työsuojelu- ja palkkausrikkeet ovat Itä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun tarkastajan Vesa Härmälän mukaan vähentyneet reilusti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Alalla on edelleen villejä käytäntöjä työn luonteesta johtuen. Eniten epäselvyyksiä on työaikakirjanpidossa ja palkkauksessa.

– Monta kertaa työaikakirjanpitoa ei joko ole tai se on puutteellista, sitten työntekijä ei tiedä miltä ajalta hän on oikeutettu palkkaa saamaan, Härmälä sanoo.

Toinen ongelma on se, että urakkapalkasta saa liian pientä korvausta, sillä satotilanteesta johtuen poimintatatulos voi jäädä pieneksi.

– Urakkapalkan pitäisi olla noin 20 prosenttia enemmän kuin tuntipalkka, että sillä pääsee samoihin ansioihin kuin tuntipalkalla, Härmälä sanoo.

Marjatilalla töissä olevat, muita kuin luonnonmarjoja poimivat katsotaan Härmälän mukaan työsuhteisiksi työntekijöiksi, joita koskee maaseutuelinkeinojen työehtosopimus. Työnantajan on myös pidettävä työvuoroluetteloa ja työntekijäkohtaista työaikakirjanpitoa riippumatta siitä onko työ tuntityötä vai urakkaluonteista.

Marjapelloilla pitää olla asianmukaiset työskentelyolosuhteet. Työntekijöiden saatavilla tulee olla raikasta juomavettä. Työntekijää tulee ohjata oikeisiin työasentoihin ja -vaatetukseen. Työterveyshuolto pitää järjestää kaikilla työpaikoilla.

– Kun työterveyshuollon edustaja on käynyt paikan päällä, ovat työskentelyolosuhteetkin yleensä kunnossa. Valitettavasti edelleen löytyy välillä marjatiloja, joilla ei ole järjestetty työterveyshuoltoa kausityöntekijöille ollenkaan, Härmälä tietää.

Kaikkia Suomessa työskenteleviä koskevat samat työehdot. Ulkomaalaisia työntekijöitä palkattaessa työnantajan pitää muistaa varmistaa työntekijän työnteko-oikeus ja säilyttää tiedot työntekijöistä vähintään neljä vuotta työsuhteen päättymisen jälkeen.

– Yleensä ulkomaalaisten työnteko-oikeus on kunnossa, koska viisumilla saa tehdä kolme kuukautta marjanpoimintatöitä. Mutta se koskee pelkkää marjan istutus- ja poimintatyötä, muita töitä ei saa viisumilla teettää. Viljelijä ei voi esimerkiksi huonolla säällä laittaa työntekijää korjaamaan rakennuksia tai latoja, Härmälä muistuttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Poliisi kertoo käyttäneensä voimakeinoja Turkki-mielenosoituksessa Helsingissä

Kommentti: Minä olen oikeassa, olipa kyse lapsista tai naudanlihasta

Tuhatpäinen yleisö todisti 1941 saksalaissotilaiden hautajaisia Jyväskylässä: 1950–60-luvulla haudat yllättäen hävisivät – onko sinulla tietoja vainajien siirroista?

Petri Honkonen ottaa ärhäkkäästi kantaa sisäilmasta sairastuneiden puolesta: "Vähättelyn ja luulosairaiksi leimaamisen on loputtava"

Lapin-matkailun odotetaan kasvavan myös tänä talvena Thomas Cookin konkurssista huolimatta

Maksamaton vieras vietti aamupäivän sinnikkäästi jyväskyläläisen kahvilan sisätiloissa – henkilökunta nappasi siipeilijän lopulta nalkkiin

Opetusministeri Andersson Ylen Ykkösaamussa: Sitova mitoitus oppilashuoltoon tarkoitus saada tällä hallituskaudella

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.