Avoliittointo pakottaa harkitsemaan isyyslakiremonttia

Oikeusministeriössä kaavaillaan uudistuksia lähes 40 vuotta vanhaan isyyslakiin. Perhemuodot ovat muuttuneet oleellisesti siitä, kun laki 1970-luvulla laadittiin.

Isyyslain säätämisen aikaan avioliiton ulkopuolella syntyi vain noin 10 prosenttia lapsista, kun nykyään lapsista noin 40 prosenttia syntyy avioliiton ulkopuolella, useimmiten avoliittoon.

Avoliittoon syntyvien lasten isien isyyden tunnustamista pidetään hankalana ja sen katsotaan asettavan avoliittoperheet huonompaan asemaan kuin aviolittoperheet. Ministeriö on valmis harkitsemaan, miten tunnustamista voitaisiin yksinkertaistaa avoliitoissa. Kokonaan se ei kuitenkaan luopuisi isyyden tunnustamisen vaatimuksesta.

Ministeriön arviomuistio on lähetetty lausuntokierrokselle, ja lakiuudistushankkeen jatkovalmistelusta päätetään syksyllä.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

"Meidän kokemuksen perusteella kannattaa kuunnella viranomaisten ohjeita ja pysyä nyt hetki kotona" – Lue koko jyväskyläläispariskunnan pitämä koronapäiväkirja tästä

Koronapariskunnan tarinalle onnellinen loppu: "Palmusunnuntaina päättyi eristys, jota oli kestänyt yhtäjaksoisesti 28 päivää"

Uutisanalyysi: Kehysriihi keskittyy koronakriisin hoitamiseen – Leikkaukset ja jälleenrakentamisen suunta siirtyvät budjettiriiheen

Yrittäjät kritisoivat koronatukien haun asettavan yrityksiä eriarvoiseen asemaan: Pienyrittäjien hakuprosessi kankea, yksinyrittäjille ei luvassa kehittämisrahaa

Ely-keskusten hakemusmäärä kertoo pienyrittäjien ahdingosta: Viikossa yli seitsemän vuoden hakemukset – "Ei auta piehtaroida kriisissä, vaan on tärkeä miettiä tulevaisuutta"

Sosiaali- ja terveysministeriö: Hengitystiesuojainta käytettävä kotihoidossa – Ministeriön ja THL:n ohjeet ristiriidassa

Radio Keskisuomalaisen uusi juontaja Lotta Merenmies on haaveillut jo kymmenvuotiaana omasta radio-ohjelmasta: "Radion hienoja puolia on, että vaikka istut siinä studiossa yksin, et sitä varsinaisesti ole"

Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"

Koronavirus sai suomalaiset ostamaan innokkaasti kalastuslupia

Hallitus kertoo aamulla rajaliikenteen tiukentamiseen liittyvistä linjauksistaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.