Baareihin lähdetään 18-vuotispäivänä kellon ylitettyä puolen yön – "Tärkeintä siinä on itsenäistymisen alkaminen"

Janoisimmat 18-vuotiaat tarjoavat ”henkkareitaan” anniskeluravintolan vahtimestarille heti puolilta öin, kun vuorokausi vaihtuu omalle syntymäpäivälle. Pääseekö bailaamaan jo aikuisuuden ensiminuuteilla?

– Tervetuloa, toteaa Osuuskauppa Keskimaan ravintoloiden ryhmäpäällikkö Mikko Parviainen. Keskimaan Freetimeen ja Bra2:een vaaditaan vähintään 18–20 vuoden ikää.

– Ikärajamme ovat matalia, koska haluamme mahdollisimman paljon asiakkaita, ja yökerhojemme profiili on nuorekas opiskelijakaupungista johtuen.

Ikärajat tarkistetaan Parviaisen mukaan ”lähes kaikilta” yökerhoasiakkailta.

– 18–19-vuotias voi päästä muun seurueen mukana K-20-ravintolaan, jos käyttäytyy fiksusti, Parviainen sanoo.

Ikärajoilla ravintolat valvovat pääasiassa sitä, ettei ravintolaan pääsisi alaikäisiä, joille ei saa myydä eikä tarjoilla alkoholia.

– Vääriä henkilöllisyyspapereita tarjotaan entistä harvemmin, sillä nuoret tietävät, että tätä seurataan.

Myös Matsi Bar päästää tuoreet täysikäiset heti yöllä ravintolaan.

– Heillähän on oikeus tulla. Ehkä pari kertaa vuodessa tulee vastaan näin innokkaita asiakkaita. ­Haluamme pitää ikärajan 18:ssa, koska sporttibaarit kiinnostavat nuoria, toinen Matsi Barin yrittäjistä Karri Rönn sanoo.

Londonissa K-20- ja K-24-ikä­rajoista ei tingitä, mutta Escapeen 18 vuotta täyttäneet pääsevät sisään perjantain erikoisilloissa, jos on nuoremmille suunnattua ohjelmaa tai isoja keikkoja.

– Lauantaina Escapen K-20 on ehdottoman tiukka, koska nuoret aikuiset tykkäävät liikkua tuolloin enemmän, kertoo linjajohtaja Joonas Pikkarainen Restamax Oyj:stä.

Londonissa ja Escapessa narautetaan lähes viikoittain vääriä henkkareita tarjoavia.

– Yleensä väärien henkkareiden haltijaa jännittää jonossa jo sen verran, että se kiinnittää järjestyksenvalvojan huomion.

Kysely: Miksi baariin pitää päästä heti 18-vuotispäivänä?

 

 

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .