Bella Forsgrén lähtee ehdolle myös eurovaaleihin: "Nuorten aktiivisuuteen vaikuttaa se, onko nuoria ehdolla"

Sunnuntain eduskuntavaaleissa kansanedustajaksi valittu jyväskyläläinen Bella Forsgrén (vihr.) lähtee ehdolle myös toukokuun eurovaaleihin. Forsgrén, 27, oli nimetty ehdokkaaksi jo aiemmin, eikä eduskuntavaalien menestys muuta hänen suunnitelmiaan.

– Minulla on samat syyt ehdokkuuteen kuin silloin, kun ilmoittauduin ehdolle, Forsgrén sanoo.

Hänen mukaansa eurovaalit ovat olleet alhaisen äänestysprosentin myötä surullinen esimerkki siitä, että politiikka ei kiinnosta etenkään nuoria.

– Ja nuorten aktiivisuuteen vaikuttaa se, onko nuoria ehdolla, Forsgrén sanoo.

– Lisäksi eurovaalit on hyvä areena nostaa esille ilmasto- ja ihmisoikeuskysymyksiä. Nyt eletään mielenkiintoista aikaa, jos ajatellaan esimerkiksi populismin nousua koko Euroopan tasolla.

Forsgrénin mukaan hänen eurovaalikampanjansa ei haittaa perehtymistä eduskuntatyöhön. Kansanedustajat noutavat valtakirjansa eduskunnasta pääsäisen jälkeisenä tiistaina.

– Aion vetää ihan täysillä eduskunnassa. Eduskuntavaalit ovat olleet koko ajan ensisijainen tavoitteeni, Forsgrén kommentoi.

Entä jos Forsgrén valitaan europarlamenttiin? Siinä tapauksessa hän aikoo "harkita asiaa uudestaan".

– Oma vaalivoitto olisi melkoinen ihme, kun meillä on näin laaja ehdokaslista. Siellä on entistä ministeriä ja puolueen puheenjohtajaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .