Berner hallituksen tulokuningatar, Grahn-Laasonen tienasi Orpoa enemmän

Hallituksen tulokuningatar oli jo toistamiseen keskustalainen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat viime vuonna yhteensä noin 614 000 euroa. Bernerin tuloista 205 000 euroa oli ansiotuloa ja pääomista tuli 410 000 euroa. Berner kuuluu Vallila Interiorin omistajiin.

Toiseksi eniten hallituksesta tienasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.), jonka verotettavat tulot olivat viime vuonna yhteensä 394 000 euroa. Bernerin tavoin myös Sipilän tuloista valtaosa, 247 000 euroa, oli pääomatuloa. Ansiotuloja oli 147 000 euroa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sai verotettavia tuloja yhteensä 172 000 euroa ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) 148 000 euroa. Soinilla ja Orpolla ei ollut pääomatuloja.

Orpo ei kuitenkaan ollut kovatuloisin kokoomusministeri, sillä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kiilasi hänen edelleen yhteensä 149 000 euron ansiotuloillaan.

Keskisarjassa tasaista

Kuudenneksi eniten verotettavia tuloja oli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisellä (kesk.), jonka ansiotulot olivat 147 000 euroa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.). ansaitsi 135 000 euroa. Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) verotettavat tulot olivat puolestaan noin 132 000 euroa, kuten myös sisäministeri Paula Risikon (kok.).

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) ansaitsi 131 000 euroa. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tienasi suunnilleen saman verran. Tiilikaisen verotettavista tuloista noin 1 300 euroa oli pääomatuloja. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmillä (ps.) oli ansiotuloja 129 000 euroa.

Vain Mattilan tulot alle sadan tonnin

Yli 100 000 euron vuosituloihin ylsi myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.), jonka verotettavat ansiotulot olivat noin 105 000 euroa. Mykkänen nousi hallitukseen vasta tämän vuoden kesäkuussa Lenita Toivakan tilalle.

Alle sadan tonnin jäi vastikään sosiaali- ja terveysministerinä aloittanut perussuomalaisten Pirkko Mattila. Hänen verotettavat tulonsa olivat 81 000 euroa, joista reilu satanen pääomatuloja.

Mika Lintilä (kesk.), joka on Suomen Pankin johtokuntaan ensi vuoden alussa siirtyvän Rehnin seuraaja elinkeinoministerinä, ansaitsi viime vuonna noin 96 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

RKP:n Henriksson ansaitsi eniten oppositiojohtajista

Uusimmat

Kotimaa

Ullakkohuoneisto palaa Helsingin Eerikinkadulla – uhkaa levitä, henkilövahingoista ei tietoa

Kuvamysteeri vuodelta 1959 ratkesi: Tässä ovat "Make", "Lanza", "Leksa" ja "Siku" – katso myös nykynuorten vastaava poseeraus

Keski-Suomeen 12 karhunkaatolupaa – maakunnan karhukannaksi arvioidaan 120–145 mesikämmentä

Pakettiauton kuljettaja täräytti hiekkalastissa olevan kuorma-auton perään Ysitiellä – palokunta oli hetkessä paikalla

EU-parlamentin ympäristövaliokunnassa puhunut Hakkarainen vähätteli ihmisen vaikutusta ilmastonmuutokseen

Elsi Katainen EU-parlamentin maatalousvaliokunnan varapuheenjohtajaksi

IS: Äiti ja tytär löysivät Luonetjärven rantavedestä satoja patruunoita Tikkakoskella – Puolustusvoimat: patruunat ovat meidän, alkuperästä ei tietoa

Helsingin Hietalahdessa ammuttiin keskellä kirkasta päivää – silminnäkijät STT:lle: Kuului kolme laukausta ja raksavaatteisiin pukeutunut mies poistui aseen kanssa

Rekkakuskit avasivat autonsa ovet – katso, miten rekkamies sisustaa työpaikkansa

Epäilty rattijuoppo ajoi nokkakolarin marjanpoimijoiden pikkubussin kanssa Seinäjoella –  loukkaantuneista kaksi sai vakavia vammoja, ei enää välitöntä hengenvaaraa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.