Berner hallituksen tulokuningatar, Grahn-Laasonen tienasi Orpoa enemmän

Hallituksen tulokuningatar oli jo toistamiseen keskustalainen liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. Hänen verotettavat ansio- ja pääomatulonsa olivat viime vuonna yhteensä noin 614 000 euroa. Bernerin tuloista 205 000 euroa oli ansiotuloa ja pääomista tuli 410 000 euroa. Berner kuuluu Vallila Interiorin omistajiin.

Toiseksi eniten hallituksesta tienasi pääministeri Juha Sipilä (kesk.), jonka verotettavat tulot olivat viime vuonna yhteensä 394 000 euroa. Bernerin tavoin myös Sipilän tuloista valtaosa, 247 000 euroa, oli pääomatuloa. Ansiotuloja oli 147 000 euroa.

Ulkoministeri Timo Soini (ps.) sai verotettavia tuloja yhteensä 172 000 euroa ja valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) 148 000 euroa. Soinilla ja Orpolla ei ollut pääomatuloja.

Orpo ei kuitenkaan ollut kovatuloisin kokoomusministeri, sillä opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen kiilasi hänen edelleen yhteensä 149 000 euron ansiotuloillaan.

Keskisarjassa tasaista

Kuudenneksi eniten verotettavia tuloja oli kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisellä (kesk.), jonka ansiotulot olivat 147 000 euroa.

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps.). ansaitsi 135 000 euroa. Elinkeinoministeri Olli Rehnin (kesk.) verotettavat tulot olivat puolestaan noin 132 000 euroa, kuten myös sisäministeri Paula Risikon (kok.).

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) ansaitsi 131 000 euroa. Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk.) tienasi suunnilleen saman verran. Tiilikaisen verotettavista tuloista noin 1 300 euroa oli pääomatuloja. Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmillä (ps.) oli ansiotuloja 129 000 euroa.

Vain Mattilan tulot alle sadan tonnin

Yli 100 000 euron vuosituloihin ylsi myös ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen (kok.), jonka verotettavat ansiotulot olivat noin 105 000 euroa. Mykkänen nousi hallitukseen vasta tämän vuoden kesäkuussa Lenita Toivakan tilalle.

Alle sadan tonnin jäi vastikään sosiaali- ja terveysministerinä aloittanut perussuomalaisten Pirkko Mattila. Hänen verotettavat tulonsa olivat 81 000 euroa, joista reilu satanen pääomatuloja.

Mika Lintilä (kesk.), joka on Suomen Pankin johtokuntaan ensi vuoden alussa siirtyvän Rehnin seuraaja elinkeinoministerinä, ansaitsi viime vuonna noin 96 000 euroa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

RKP:n Henriksson ansaitsi eniten oppositiojohtajista

Uusimmat

Kotimaa

Kun myrsky katkaisi monelta sähköt, Juhani Savolaisella ei ollut hätäpäivää – 40 aurinkopaneelia pitävät huolen siitä, ettei hänen tarvitse kesällä maksaa sähköstä ollenkaan

Oikeustieteellisiin pääsee pisteytysvirheen vuoksi 46 opiskelijaa aiottua enemmän

Paloturvallisuus on asiantuntijan mukaan Suomessa pääosin kunnossa, mutta valvonta on vaikeaa – tulipalon leviäminen voi olla kiinni pienistäkin virheistä rakentamisessa

Palokan senioritalon asukkaiden kotiinpaluun ajankohta riippuu rakennusten vaurioista – poliisi tutkii tapausta tuottamuksellisena yleisvaaran tuottamuksena

Seinäjoen koruvarkaudesta epäiltyjä miehiä ei ole saatu kiinni – yrittäjän mukaan liikkeeseen murtauduttiin kattoon tehdyn reiän kautta, poliisi ei kommentoi tekotapaa

Suomi avasi rajansa maihin, joissa riehuu jo koronan toinen aalto

Poliisi nappasi kiinni Laukaassa Jyväskyläntiellä hurjastelleen – ylinopeutta yli 50 kilometriä tunnissa

Matkustusrajoitusten purkaminen ei näkynyt vielä Helsinki-Vantaalla – "Ei mitään dramaattista muutosta"

Lopella kaksi loukkaantui ja kymmenen vietiin sairaalaan ketjukolarista

Henkilöauton ajautui vastaantulijoiden kaistan yli ojaan Kannokoskella

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.