Björn Vikströmistä Porvoon piispa

Teologian tohtori Björn Vikström on valittu Porvoon hiippakunnan piispaksi. Vikström voitti piispanvaalin toisella kierroksella hiippakuntadekaani Sixten Ekstrandin äänin 250–199.

Vikström, 46, aloittaa piispan tehtävässä marraskuun alussa. Hänet vihitään piispanvirkaan ensimmäisenä adventtisunnuntaina.

Porvoon hiippakuntaan kuuluvat kaikki Suomen ruotsinkieliset seurakunnat sekä ne kaksikieliset seurakunnat, joissa ruotsi on enemmistökieli.

Porvoon hiippakunnan nykyinen piispa Gustav Björkstrand jää eläkkeelle lokakuun lopussa.

Eläkkeelle jäävän arkkipiispa Jukka Paarman seuraajan valinnasta päättää runsaat 1 200 Suomen evankelisluterilaisen kirkon pappis- ja maallikkojäsentä.

Arkkipiispanvaalissa äänioikeutettuina on 429 maallikkoa ja yhtä monta pappia ja lehtoria Turun arkkihiippakunnan seurakunnista.

Loput vaalissa äänivaltaiset ovat kirkolliskokouksen sekä muiden hiippakuntien tuomiokapitulien ja hiippakuntavaltuustojen jäseniä.

Vaalin ehdokasasettelu alkaa lokakuussa ja päättyy joulun alla. Vaali toimitetaan 18. helmikuuta. Uusi arkkipiispa aloittaa tehtävässään ensi kesänä.