Blue1:n lentoemäntien lakko loppuu

Lentoyhtiö Blue1:n lentoemäntien ja stuerttien lakko loppuu. Osapuolet hyväksyivät illalla valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesityksen.

Lentoemännät ja stuertit palaavat töihin huomenna puoleen päivään mennessä ja lennot palannevat normaaleiksi perjantaina.

Uusi työehtosopimus on kolmivuotinen. Lonkan mukaan vanhat työehdot säilytetään ja palkkoihin tulee puolen prosentin yleiskorotus.

Lentoemäntä- ja stuerttiyhdistyksen puheenjohtajan Thelma Åkersin mukaan sopimus ei vastaa kaikkiin työntekijäpuolen toiveisiin, mutta tärkeää oli saada työrauha.

– Mistään työehtosopimuksen määräyksistä ei tarvinnut luopua. Kyllä tässä on kautta linjan ollut koko ajan sellaista, että nykyisistä ehdoista pitäisi luopua, Åkers sanoi.

Työnantajia edustavan Palvelualojen toimialaliiton johtava lakimies Petri Verronen totesi, että Blue1 erotettiin Finnairin neuvotteluista, koska kyse on erilaisista ongelmista. Blue1 ei lennä pitkiä aikaerolentoja, jotka ovat olleet kiistakysymyksinä Finnairin puolella.

Yhä neuvotteluja käyvä Finnair kertoo peruvansa huomenna runsaat 200 lentoa. Yhtiön mukaan peruutukset koskevat noin 7 800:aa matkustajaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kaikki Tikkakosken lennot peruttu tänään