Brexit-neuvottelija Michel Barnier ei tavoittele EPP:n kärkiehdokkuutta

Brexit-neuvottelija Michel Barnier ei tavoittele Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuutta vedoten keskeneräisiin Britannian eroneuvotteluihin.

–  On minun velvollisuuteni ja vastuuni jatkaa brexit-neuvotteluita loppuun saakka, Barnier perusteli perjantaina Twitterissä.

Britannia on jättämässä EU:n maaliskuun lopussa.

67-vuotias ranskalainen on toiminut ennen brexit-tehtäväänsä kahteen otteeseen komissaarina. Hän on vastannut muun muassa sisämarkkinoista ja aluepolitiikasta.

Euroopan parlamentin suurimman ryhmän kärkiehdokkuudesta kisaa tähän mennessä vain ryhmän saksalainen puheenjohtaja Manfred Weber.

Lähiaikoina ilmoitusta odotetaan Euroopan investointipankin varapääjohtajalta Alexander Stubbilta. Hänen aikeistaan kuultaneen tiedotustilaisuudessa tiistaina Strasbourgissa.

EPP valitsee kärkiehdokkaansa EU-parlamenttivaaleihin marraskuussa Helsingissä. Kisaan voi ilmoittautua lokakuun puoliväliin asti.

EU-vaalien suurimman puolueen kärkiehdokkaalla on hyvät mahdollisuudet nousta komission seuraavaksi puheenjohtajaksi mutta varmaa se ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Pieksämäellä etsitään loukkaantunutta karhua – poliisi kehottaa välttämään alueella liikkumista

Ohikulkija havahtui outoon kopinaan – pörröinen roskisdyykkari vaati pelastuslaitoksen paikalle Keuruulla

Suomessa löydettiin uusi hoitomuoto sydänpysähdyksen saaneille

Yksimielinen päätös: Petäjävedellä sisäinen tarkastus kunnanjohtajan matkalaskuepäselvyyksistä

Yön uutiskooste: Hypo ennustaa Suomelle taloudelle seitsemän prosentin takapakkia, Yhdysvalloissa koronatartuntojen määrä nousee edelleen rajusti

Halla-ahon mielestä Haaviston uskottavuus kärsii rikosepäilyistä – Mykkänen uskoo hänen ammatti-ihmisenä pystyvän hoitamaan ulkoministerin virkaansa

Jyväskyläläiset mopoilijat kertovat törkeästä kohtelusta liikenteessä: "Autoilijoiden pitäisi antaa esimerkkiä"

Hankasalmen kunnanjohtaja tulistui jyväskyläläisen pesäpallokentän turmelleille mopoilijoille – "Keskenkasvuiset p*skiaiset"

Epävarmuus kiinteistöjen kohtalosta on "murhe ja päänvaiva" sote-uudistuksessa – osa kunnista antaa nyt tilojensa rapistua, osa investoi niihin kuin viimeistä päivää

Etäsuorituksia, perumisia ja korvauksia – suomalaisten korkeakoulujen suhtautuminen syksyn vaihtoihin vaihtelee

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.