Brexit-neuvottelija Michel Barnier ei tavoittele EPP:n kärkiehdokkuutta

Brexit-neuvottelija Michel Barnier ei tavoittele Euroopan kansanpuolueen (EPP) kärkiehdokkuutta vedoten keskeneräisiin Britannian eroneuvotteluihin.

–  On minun velvollisuuteni ja vastuuni jatkaa brexit-neuvotteluita loppuun saakka, Barnier perusteli perjantaina Twitterissä.

Britannia on jättämässä EU:n maaliskuun lopussa.

67-vuotias ranskalainen on toiminut ennen brexit-tehtäväänsä kahteen otteeseen komissaarina. Hän on vastannut muun muassa sisämarkkinoista ja aluepolitiikasta.

Euroopan parlamentin suurimman ryhmän kärkiehdokkuudesta kisaa tähän mennessä vain ryhmän saksalainen puheenjohtaja Manfred Weber.

Lähiaikoina ilmoitusta odotetaan Euroopan investointipankin varapääjohtajalta Alexander Stubbilta. Hänen aikeistaan kuultaneen tiedotustilaisuudessa tiistaina Strasbourgissa.

EPP valitsee kärkiehdokkaansa EU-parlamenttivaaleihin marraskuussa Helsingissä. Kisaan voi ilmoittautua lokakuun puoliväliin asti.

EU-vaalien suurimman puolueen kärkiehdokkaalla on hyvät mahdollisuudet nousta komission seuraavaksi puheenjohtajaksi mutta varmaa se ei ole.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.