Budjettikuri EU:lle sai tukea eduskunnasta

Eurooppaministeri Alexander Stubb (kok.) jarruttelee odotuksia, että Suomi voisi saada palautuksia Euroopan unionille maksetuista jäsenmaksuista eräiden muiden maiden tapaan.

- Kun ruvetaan käymään keskustelua maksupalautuksista, niin meitä ennen jonossa on aika monta jäsenmaata, Stubb sanoi eduskunnan keskustelussa.

Vaatimuksia maksujen palautuksista on kiihdyttänyt EU:n komission ehdotus unionin rahoituskehyksistä vuosille 2014-2020 ja huoli Suomelle tulevasta lisälaskusta.

Ehdotus kasvattaisi Suomen maksuja noin kaksi miljardia euroa seitsemän vuoden aikana. Suomen saamat palautukset kasvaisivat vain puoli miljardia. Näin ollen Suomen nettomaksuosuus kasvaisi noin 1,5 miljardia euroa.

Suomi on esittänyt 130 miljardin leikkausta EU:n komission esitykseen. Stubbin mukaan sillä säilytettäisiin rahoituksen reaalinen nykytaso. Hallitus sai pyrkimykselleen laajalti tukea eduskunnan keskustelussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja

THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20

Keski-Suomen kutsunnoissa pitää olla suojamaski – pojat armeijaan pääosin talvella 2022

Keski-Suomessa ei uusia koronatartuntoja, koko Suomessa 20 uutta tapausta – katso tästä kuntakohtainen listaus

Kolme neljästä kateissa olevista on miehiä – suurin osa nuorehkoja

Tiede- ja kulttuuriministeri Saarikko vaatii kannanotossaan Suomeen toista koronatestausjärjestelmää – "Meidän on tehtävä kaikkemme, että vaihtoehdoksi ei jää vain Suomi kiinni -malli"

Koronakriisi nosti paikoittain noutokaljan arvostusta – Alkoholin ulosmyynnistä hyötyvät kuitenkin pääasiassa vain paikallispanimot

Sirpa ja Anneli muuttivat Espoosta pohjoiseen Keski-Suomeen – pankki sanoi kaksi kertaa ei, mutta nyt kaksikko pyörittää lämpöä ja raikkautta huokuvaa taidehotellia Pihtiputaalla

Yön uutiskooste: suolistosyövät yleistyvät, kymmeniä suomalaisia jää kateisiin vuosittain, Bayern murjoi Barcelonan Mestarien Liigassa

Verkkojätti Amazon on ollut koronakriisin voittaja, mutta tutkija näkee uhkia senkin ympärillä – "Miten käy, jos seuraava katastrofi tapahtuu internetissä?"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.