Bussiliikenteessä vältytty kaaokselta – ruuhkahuippu osuu iltapäivälle

Iltapäivällä kannattaa ajoittaa matka liikennehuipun ulkopuolelle.

Linja-autojen kaukoliikenteessä tai pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä ei syntynyt aamulla merkittävää matkustajaruuhkaa. Onnibus ja Pohjolan liikenne kertoivat, että liki kaikille niitten kaukobusseille oli vielä aamulla saatavilla matkalippuja.

Onnibusin päivän 140 lähdöstä vain yksi oli aamulla loppuunmyyty, kertoi yrityksen toimitusjohtaja Lauri Helke. Osaan Onnibusin lähdöistä oli kuitenkin lisätty toinen bussi.

– Normaalia hiljaisemman tiistaina sijasta liikenne muistuttaa nyt normaalia vilkkaampaa perjantaita, Helke sanoi.

Pohjolan liikenne oli sekin varautunut lisäkapasiteetilla, mutta toimitusjohtaja Heikki Alanko arvioi aamulla, että lisäbusseja ei tarvinne ottaa käyttöön.

Pääkaupunkiseudun HSL-alueen bussiliikenne sujui sekin aamulla verrattain hyvin. HSL:n mukaan terminaaleissa ja pysäkeillä vältyttiin yleisesti ottaen pahalta ruuhkalta ja tungoksilta. Osassa HSL:n busseista oli jopa väljää.

Helsinki-Vantaan lentoasemalle ajavat bussit olivat kuitenkin täynnä.

Ruuhkan riski kello 15-17

Kaukoliikenteessä Onnibusin reiteistä vilkkain oli aamulla Helsingin, Kouvolan ja Lappeenrannan välinen yhteys. Pohjolan liikenteen busseista matkustajia oli runsaasti Helsingin ja Turun välillä sekä reitillä Helsinki–Kuopio–Kajaani.

Pohjolan liikenteen Alanko ja HSL arvioivat, että veturimiesten lakkopäivän tieliikenteen ruuhkahuippu osuu iltapäivälle kello 15:n ja 17:n välille.

– Jos omaa matkaa on mahdollista ajoitta ruuhkahuipun ulkopuolelle, se sujuvoittaa liikennettä, muistutti HSL:n päällikköpäivystäjä Mika Häyrynen.

Helken mukaan suomalaiset näyttäisivät saaneen hyvin tietoa siitä, että junat eivät kulje tänään. Tästä kertoo hänen mukaansa sekin, että moni matkustaja osti matkalipun tiistain busseihin jo viime torstaina.

Alanko muistutti, että myös henkilöautolla tänään matkaavilta kaivataan malttia ja rauhallisuutta, koska maanteillä on normaalia enemmän liikennettä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Berner: Ministerivaliokunnan päätökset rautatiekilpailun avaamisesta pitävät

Pääkirjoitus: Raideliikenteen avaaminen kilpailulle on perusteltua yhteiskunnan kannalta

Osa Helsinkiin saapuvista busseista täynnä – "odotin pahempaakin"

Taksin saamisessa ei ongelmaa, kertovat taksiyhtiöt

Veturinkuljettajien työnseisaus jatkuu, liitot lupasivat tukitoimia

Uusimmat

Kotimaa

Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia – "Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa"

Hallitus kokoontuu tänään iltakouluun lomien jälkeen

Koulutyö alkaa monissa kouluissa tänään, ensimmäiset kiirehtivät opintielle jo eilen

Valtiovarainministeriön on määrä saada valmiiksi ehdotuksensa ensi vuoden budjetiksi – neuvotteluissa etsitty keinoja esimerkiksi vientiteollisuuden auttamiseksi

Jyväskyläläinen asianajaja Henry Saleva seurasi humalaista rekkakuskia yli 40 kauhuntäyteistä minuuttia: "Jos olisi osunut kohdalle, olisi varmasti ollut henki pois" – katso video heittelehtivästä rekasta

Opettajien lomautukset alkoivat Karstulassa ja jatkuvat syksymmällä – "Ensi vuoteen haemme muita säästöjä"

Kotijuhlat tulossa ja korona arveluttaa? – lue lääkäreiden ja viranomaisten ohjeet turvalliseen juhlintaan

Rivit, Raitti vai Sylit – nyt kysytään kaupunkilaisten mielipidettä Samulinniityn uudesta asuinalueesta

THL:n pääjohtaja: Maskisuositus julkaistaan torstaina – julkiset liikennevälineet erityishuomiona, suosituksesta tulossa alueellinen

Leivonmäkeläinen Helena Gyldén kohtasi Nelostiellä 2,7 promillen humalassa ajaneen rekkakuskin: "Löin jarrut pohjaan ja huudahdin, että herra jumala, nyt se kaatuu"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.