Carl Haglund nousee Jorma Ollilan seuraajaksi Etlan ja Evan johtoon

Entinen puolustusministeri ja RKP:n puheenjohtaja: Etlalla ja Evalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli.

RKP:n entinen puheenjohtaja Carl Haglund nousee Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen ja Elinkeinoelämän valtuuskunnan hallituksen puheenjohtajaksi. Nykyisin energiayhtiö Sunshine Kaidin varatoimitusjohtajana toimiva Haglund, 38, korvaa tehtävässä Jorma Ollilan, 67, joka johti hallituksia yli 12 vuoden ajan.

Haglund toimii myös Kaidin Suomen tytäryhtiön toimitusjohtajana ja istuu muun muassa eQ Oyj:n, Paf Groupin, 9Lives Oy:n ja Suomalais-ruotsalaisen kauppakamarin hallituksessa.

Haglund johti RKP:ta vuodet 2012–2016, toimi puolustusministerinä 2012–2015 ja oli sitä ennen Euroopan parlamentin jäsenenä 2009–2012. Hän sanoo ottavansa tehtävän motivoituneena vastaan.

– Etlalla ja Evalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli. Laadukkaalla taloudellisella tutkimuksella ja analyysillä luodaan pohjaa yhteiskunnalliselle keskustelulle. Hyvinvointiyhteiskunnan kehittäminen edellyttää syvällistä ymmärrystä talouden rakenteista ja kehityksestä. Tässä Etla ja Eva ovat keskeisiä toimijoita ja on ilo tulla mukaan tähän toimintaan, Haglund sanoi tiedotteessa.

Ollilan arvion mukaan Etlan ja Evan kaltaisille toimijoille on jatkossa aiempaa enemmän tarvetta, jotta suomalainen julkinen keskustelu monipuolistuisi asia-argumenteilla.

– Katson, että nyt on hyvä hetki siirtää puheenjohtajuus eteenpäin. Etla ja Eva ovat vakiinnuttaneet asemansa ja rahoituspohjansa. Toiminta on vakaalla pohjalla, OIlila totesi.

Etlan ja Evan kannatusyhdistykset päättivät torstaina myös laajentaa jäsenpohjaansa. Nykyisten TT-säätiön ja Elinkeinoelämän keskusliiton lisäksi myös Finanssiala ry., Kaupan Liitto sekä Teknologiateollisuus ry. liittyvät jäseniksi.

Kannatusyhdistysten hallituksiin valittiin uutena Orionin toimitusjohtaja Timo Lappalainen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Metsästäjä losautti Päijänteeseen pudonnutta sorsaa veneestä – ei olisi kannattanut

Ruokalähetti voi joutua yrittäjäksi vasten tahtoaan – työministeri lupaa alustatyöntekijöille aiempaa paremmat oikeudet

Hävittäjät uusitaan, mutta pitääkö myös Hawkit päivittää? – Loikka harjoituskoneista uusiin hävittäjiin on pitkä

Jyväskylän AaltoAlvarin vastasauna on ollut kuukausia poissa käytöstä, eikä avaamisajankohdasta ole tietoa – Saunaseura huolestunut tilanteesta

Jorman tilaaman otsalampun laturi räjähti: "Se oli jumalaton pamaus" – Julkinen keskustelu turvallisuudesta sai pelastustoimen aloittamaan akkupalojen tilastoinnin

Todistusvalinnasta tulee pääväylä korkeakouluun ensi keväänä – Yliopistot julkaisivat tiedot aloituspaikkojen osuudesta jo kesällä 2018, milloin tulevat ammattikorkeakoulujen tiedot?

Lännen media: Vain kolmasosa suomalaisista tietää, kuka on eduskunnan puhemies

Laukaalaisvanhemmille kavallustuomiot rahojen "lainaamisesta" lasten tileiltä

Yön uutiskooste: Barcelonassa mellakoitiin, Brexitistä äänestys, naisten asema Suomen pörssiyhtiöissä parantunut

Uutinen Nikolai Bobrikovin murhasta levisi nopeammin Meksikoon kuin Mikkeliin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.