Demareiden Riitta Mäkisen päätös: Otan kansanedustajan tehtävän vastaan

Sosialidemokraattien Riitta Mäkinen on tehnyt pitkään odotetun ratkaisunsa lähteä kansanedustajaksi eduskuntaan jatkamaan Susanna Huovisen tilalla kauden loppuun saakka.

– Muutaman viime viikon aikana on ollut aikaa käydä rauhassa läpi asioita. Perheen ja lähipiirin tuki on todella vahva, joten lopputuloksena on, että otan tehtävän vastaan.

Vaikka Mäkisellä lapsiperheen työssäkäyvänä äitinä ja Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana on ollut monta asiaa yhteen sovitettavana, hän kokee, että kyseessä on ohittamaton kunniatehtävä ja suoranainen kansalaisvelvollisuus.

Yhtenä vaikuttimena päätöksessä on ollut eri puolilta maakuntaa tullut kansalaisten runsas yhteydenottojen määrä viime viikkojen aikana.

– Olen ollut iloisesti yllättynyt tästä ja siitä, miten paljon olen saanut kannustusta ja luottamusta. Maakunnassa on kuitenkin yli 3 000 ihmistä, jotka sitä valtakirjaa minulle on ollut tarjoamassa. Se on asia, jota ei voi sivuuttaa.

Mäkinen ilmoitti aikaisemmin keväällä, ettei aio lähteä ehdokkaaksi seuraaviin eduskuntavaaleihin.

– Kyllä sekin tilanne nyt tässä elää, mutta tästä ei nyt vielä tiedä mitä vaaleja käymme ja millä aikataululla niitä käydään.

Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtajana Mäkinen aikoo jatkaa myös, ei tosin puolipäiväisenä, kuten nyt.

– Se ei ole tavaton yhtälö, meillä on aikaisemminkin ollut valtuuston puheenjohtajina kansanedustajia, siitä ei varmasti ongelmaa tule.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .