Huoltoasema myi bensaa dieselinä – Lukuisia autoja huoltoon

Noin 160 autoilijaa tankkasi loppuviikolla väärää polttoainetta Kangasniemen ABC-kylmäasemalla kahden säiliön täyttämisessä tapahtuneen virheen vuoksi.

Polttoainetäydennystä tuonut kuljetusfirma laski E98-säiliöön dieseliä ja diesel-säiliöön E98:aa.

Inhimillisestä virheestä johtunut sekaannus tapahtui perjantaina. E98-säiliö suljettiin lauantaina asiakkaiden yhteydenottojen perusteella.

– Silloin ei osattu arvata, että myös diesel-säiliöön oli tullut purkuvirhe. Kun tämä selvisi sunnuntaina, koko asema suljettiin säiliöiden puhdistuksen vuoksi, Keskimaan toimialajohtaja Heikki Tervanen kertoo.

Tervasen mukaan yhden säiliön lastausvirheitä sattuu toisinaan, mutta tuplavirhe on poikkeuksellinen.

– Yleensä kuljetusyhtiöiden kuljettajat huomaavat itse purkuvirheen ja vahingot asiakkaille voidaan estää.

Muutamalla kymmenellä ongelmia

Tiistaihin mennessä arviolta muutamassa kymmenessä autossa oli ilmennyt ongelmia väärän tankkauksen vuoksi. Vakavia moottorivaurioita ei ollut Tervasen mukaan todettu.

Keskimaa pyrkii tavoittamaan tankkaajat asiakasomistajatietojen perusteella, vielä tiistaina ei kaikkiin ollut saatu yhteyttä. Osuuskauppa korvaa autojen hinaukset ja vahingot, sekaannusta pahoitteleva Tervanen sanoo.

– Onni onnettomuudessa oli, että väärää ainetta ei mennyt E95-säiliöön. Se on valtalaatu ja vahinkoja olisi voinut tulla vielä useammalle.

Väärän polttoainetyypin tankkaus voi tukkeuttaa auton polttoainejärjestelmän ja pahimmassa tapauksessa rikkoa moottorin.

Autolla, varsinkaan diesel-käyttöisellä, ei pitäisi ajaa väärän tankkauksen jälkeen, jotta isommilta vahingoilta vältyttäisiin. Kangasniemen tapauksessa autoilijat eivät ole kuitenkaan heti tienneet tankanneensa väärää ainetta.

Asema on toiminut maanantaina tehtyjen säiliöpuhdistusten jälkeen normaalisti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .