Digikoulu rantautuu Kuokkalaan – tabletteja voi räplätä kaikessa rauhassa

Kaiken kaikkiaan Elisan digikouluja järjestetään 13 eri paikkakunnalla.

Elisan lasten digikoulu järjestetään ensi viikon maanantaina ja tiistaina Kuokkalan yhtenäiskoulussa.

Digikouluissa 10–12 -vuotiaat lapset oppivat ohjelmoinnin perusteita ja tutustuvat esineiden internetiin ja digitalisaatioon. Luokka tulvii tuolloin tabletteja ja muita teknisiä härveleitä, joita oppilaat pääsevät räpläämään.

– Digikoulut aloitettiin vuonna 2014, koska halusimme valmistaa oppilaita ja opettajia koodaamisen tulemiseen kouluihin. Konsepti on osoittautunut erinomaiseksi tavaksi jakaa ajankohtaista tietoa digitalisaatiosta koulumaailmaan, Elisan Keski-Suomen ja Hämeen aluejohtaja Juha Peltomäki kertoo.

Kaikista ei tarvitse tulla koodareita tai robotisaation asiantuntijoita, mutta jokaisen on hyvä ymmärtää näiden asioiden toimintalogiikkaa verkottuvassa maailmassa.

– Haluamme auttaa kaikenikäisiä ymmärtämään paremmin digitalisoituvaa maailmaa ja toimimaan siellä. Esimerkiksi ohjelmointia vaaditaan yhä useampien laitteiden toimintaan, ja siksi siitä on hyvä ymmärtää jotakin, Peltomäki jatkaa.

Digikouluissa opettajina Elisan kokeneet työntekijät

Elisan yritysvastuujohtaja Minna Krögerin mukaan digitalisaatio tuo monia positiivisia mahdollisuuksia yhteiskunnalle. Samalla se myös vaatii yhteisiä ponnisteluja varmistamaan, että jokaisella meillä on niitä taitoja ja osaamista, joita tulevaisuuden digikansalaisuus vaatii.

– Digikoulut ovat omalta osaltaan rakentamassa tätä osaamiskokonaisuutta, Kröger sanoo. .

Tieto- ja viestintäteknologian osaaminen on yksi uuden opetussuunnitelman mukaisista seitsemästä laaja-alaisen osaamisen taidoista.

– Jyväskylässä tämä on tänä lukuvuonna yksi opetuksen painotuksista. Digikoulu on oiva esimerkki uuden opetussuunnitelman hengen mukaisesta koulujen ja ympäröivän yhteiskunnan, yritysten ja yhteisöjen, uudenlaisesta yhteistyöstä, Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto kommentoi.

Digikouluja järjestetään Jyväskylän lisäksi kevään aikana kaiken kaikkiaan 13 eri paikkakunnalla.

Lisätietoja digikoulusta voit lukea täältä. Video digikoulusta on nähtävillä täällä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .