Directa kiistää väitteet petoksesta ja markkinointirikoksesta

Poliisi epäilee hakuyhtiö Directan toiminnassa törkeää petosta ja markkinointirikosta. Epäilyt liittyvät yhtiön palvelujen markkinointiin ja laskutukseen.

Yrityshakupalveluja internetissä tarjoava Directa kiistää laittomuudet. Helsingin poliisi kertoi torstaina, että yhtiöön liittyvä miltei puolitoista vuotta kestänyt esitutkinta on viimein saatu valmiiksi.

Rikostarkastaja Urpo Mäkelä ei halunnut kertoa, kuinka monta rikoksesta epäiltyjä on tai onko esitutkinnan aikana ollut ketään vangittuna.

- Yhtiön toiminnassa epäillään rikosta. Operatiivisesta toiminnasta vastaavia henkilöitä on kuultu tutkinnassa, Mäkelä sanoi.

Rikosilmoituksen Directasta on tehnyt yli 1 400 pienyrittäjää. Yrittäjät kokevat saaneensa yhtiön edustajilta myyntipuheluissa väärää tietoa. He kertovat erehtyneensä muun muassa siinä, miten laskutusperusteena käytettävät hakuosumat määritellään.

Useiden yrittäjien mukaan Directa ei ole hyväksynyt heidän irtisanomisilmoituksiaan vaan jatkanut sopimusten voimassaoloa. Osa yrityksistä ei katso tehneensä sopimusta lainkaan, mutta on silti saanut yhtiöltä laskun.

Poliisi epäilee Directan jatkaneen perintää vielä senkin jälkeen, kun yrittäjät ovat riitauttaneet laskun ja tehneet asiasta rikosilmoituksen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.