Dosentin tyly arvio: "Sipilä ja Stubb alkavat vaikuttaa tosi kuluneilta"

Valtio-opin dosentti Pertti Timonen arvioi, että pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ja valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) vaikuttavat jo kuluneilta.

Timonen kirjoittaa Sunnuntaivieras-näkökulmassaan Aamulehdessä, että jos poliitikko ei näy, hän ei ole olemassa, mutta toisaalta media myös kuluttaa poliitikkoja säälimättömästi.

– Erityisesti tämä näkyy ministerien, puolueiden puheenjohtajien ja ammattiyhdistysjohtajien kohdalla. Jopa niinkin tuoreet voimat kuin Juha Sipilä ja Alexander Stubb alkavat vaikuttaa tosi kuluneilta, Timonen kirjoittaa.

– On syytä huolestua, kun jopa Paavo Väyrynen näyttää Sipilän rinnalla tuoreelta voimalta, hän viittaa keskustan konkaripoliitikkoon ja europarlamentaarikkoon.

Timonen paheksuu joiden poliitikkojen runsasta mediajulkisuutta. Hän katsoo, että medialla on omat suosikkinsa.

– Ensimmäiseksi tulee mieleen Harkimo-dynastia. Hjallikselle kansanedustajuus näyttää olevan pahainen sivutoimi, ja Leena tekee väkevää paluuta politiikkaan median siunauksella, vaikka pitkä eduskuntaura ei juuri jälkiä jättänyt, Timonen viittaa kokoomuspoliitikkoihin.

Nuorista poliitikoista median tämän hetken lemmikki on dosentin mukaan vasemmistoliiton Li Andersson.

– Televisio-ohjelmien ennakkotietoihin tulisikin tästä lähtien liittää varoitus: ohjelmassa saattaa esiintyä Li Andersson, mikä voi aiheuttaa katselijassa hetkittäistä verenpaineen kohoamista.

Timosen mielestä media elää symbioosissa myös urheilun ja viihdemaailman kanssa. Hän kummeksuu, että media uutisoi suomalaisten syöttöpisteistä NHL-otteluissa, ja kertoo tulevansa hyvin toimeen, vaikkei kuulisi laulaja Jari Sillanpäästä ja kyläkauppias Vesa Keskisestä puoleen vuoteen mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

CMI jalkautui Jyväskylän kouluihin: kasiluokkalaisten saaman tehtävän ratkaisi yksi oppilas – "Hän oivalsi saman kuin presidentti Martti Ahtisaari aikanaan"

Jyväskylä irtisanoo vanhusten kotihoidon ostopalvelusopimukset Mehiläisen, Attendon ja Jyväskylän Hoivapalvelujen kanssa – Kaupungin oman tuotannon rinnalla vaihtoehtona on palveluseteli

Jyväskylän avoterveydenhuollon palvelujohtaja on valittu – Tällä hetkellä tehtävää hoitava valittiin varasijalle

Luke ennustaa lihan ja maidon kulutuksen romahtavan

Lasten suosima silta lahosi leikkipuistossa Jyväskylän Nenäinniemessä – kaupungin reaktio yllätti asiasta raportoineen Annan

Jämsän kaupungin organisaatio menee uusiksi – Torstaina alkaneet yt-neuvottelut koskevat enintään 30 työntekijää

Posti, vanhukset ja eläkkeet jälleen kyselytunnin asialistalla, perussuomalaiset huolissaan hallinto-oikeuksien ruuhkista

EU-komissio vaatii Britanniaa nimeämään komissaariehdokkaan vetoamalla oikeuteen

Poliisitutkinta käynnistyi kehitysvammaisten ryhmäkodissa Jyväskylässä – käyttivätkö ohjaajat väärin asukkaiden rahoja?

Migri: EIT:n päätöksessä on kyse arviointivirheestä viraston riskianalyysissä – ei tietoa, kuinka moneen turvapaikkapäätökseen virhe on vaikuttanut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.