Dramaattinen yö Hankasalmella: Mies laittoi haulikon suuhunsa ja uhkasi ampua itsensä, jos ex-kumppani poistuisi paikalta

Itsemurhalla uhkaileminen johti vapaudenriistosta annettuun vankeustuomioon Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

25-vuotiaan hankasalmelaismiehen kanssa aiemmin seitsemän vuotta seurustellut nainen vei koiransa miehen luokse hoitoon viime vuoden marraskuussa. Iltakahdeksan aikaan kaksikolle tuli riitaa vanhoista asioista ja nainen yritti lähteä pois asunnosta.

Mies ei kuitenkaan päästänyt naista ulos, vaan esti hänen lähtönsä vetämällä, kantamalla, hiuksista repimällä ja ottamalla naisen auton avaimet haltuunsa. Lisäksi mies käyttäytyi sekavasti ja itsetuhoisesti. Hän viilteli itseään ja latasi haulikon, jonka piipun mies asetti useamman kerran omaan suuhunsa. Mies uhkasi ampua itsensä, jos nainen poistuisi.

Nainen pääsi ulos asunnosta vasta, kun mies nukahti aamuyöllä. Seuraavana päivänä nainen oli yhteydessä miehen äitiin, joka ilmoitti pojastaan hätäkeskukseen. Paikalle hälytetty poliisi löysi miehen kodista laittoman haulikon lisäksi kannabisviljelmän tekemiseen soveltuvat välineet.

Nainen koki tapahtuman erittäin ahdistavaksi ja kertoi oikeudessa luulleensa, että ei pääse koskaan pois asunnosta. Hän jäi tapahtuman jälkeen sairauslomalle ja joutui käyttämään unilääkkeitä kahden kuukauden ajan.

Mies tunnusti estelyn, mutta kertoi toimineensa näin, koska pelkäsi naisen toimivan itsetuhoisesti. Hän myös väitti, että nainen olisi päässyt poistumaan asunnosta milloin tahansa. Oikeus piti naisen kertomusta uskottavampana muun muassa sen yksityiskohtaisuuden ja muuttumattomuuden takia. Oikeudessa ei myöskään ilmennyt mitään motiivia sille, miksi nainen olisi halunnut tehdä miehestä syyllisen vastoin totuutta.

Mies tuomittiin vapaudenriistosta, huumausainerikoksen valmistelusta, huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta 50 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Hänet määrättiin korvaamaan naiselle henkisestä kärsimyksestä 1 200 euroa sekä maksamaan tämän oikeudenkäyntikulut.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .