EK pitää työn vastaanottamista ensisijaisena vaihtoehtona

EK kertoo, että sen jäsenyrityksistä kolmannes oli kohdannut rekrytointivaikeuksia viime vuoden aikana.

Elinkeinoelämän keskusliitto EK kiittää hallituksen kaavailemia kiristyksiä työttömyysturvaan. EK:n mielestä työn vastaanottamisen on oltava ensisijainen vaihtoehto työttömälle.

– On hyvä, että tarjottu työ tulee ottaa vastaan nykyistä tiukemmin säännöin ja että työnteosta kieltäytyminen johtaa selkeästi pidempään karenssiaikaan. Oikeaan suuntaan vie myös uudistus, jossa ammattitaitosuojan taakse ei voi enää piiloutua, arvioi johtaja Ilkka Oksala EK:sta.

EK kertoo, että sen jäsenyrityksistä kolmannes oli kohdannut rekrytointivaikeuksia viime vuoden aikana. Ne hankaloittivat lähes 14 000 työpaikan täyttämistä.

– Avointen työpaikkojen ja työnhakijoiden kohtaamisessa on edelleen suuria vaikeuksia, joita pitäisi pyrkiä helpottamaan kaikin mahdollisin keinoin. Meillä on outo tilanne, jossa avointen työpaikkojen määrä ja työttömyys kasvavat samaan aikaan, Oksala jatkaa.

Oksala sanoo kuitenkin olevansa pettynyt siihen, ettei hallitus esittänyt konkreettisia toimenpiteitä työllisyyttä heikentävien kannustinloukkujen purkamiseksi.