EK tyytymätön sote-uudistukseen, SuPer ei

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on pettynyt tuoreeseen sote-uudistukseen. EK:n mukaan ratkaisu sementoi julkisen palveluntuotannon erityisaseman, jota yksityiset yrittäjät eivät pysty haastamaan.

Hallitus on odottanut uudistuksen kurovan umpeen yli viidenneksen julkisen talouden kestävyysvajeesta. EK:n terve julkinen sektori -hankkeesta vastaava johtaja Kai Mykkänen arvioi, että sote-uudistus ei tuo kahden miljardin euron säästöjä.

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer sen sijaan on tyytyväinen sote-ratkaisuun. Liitto arvioi, että päätöksentekijöiden määrän väheneminen antaa paremmat mahdollisuudet muun muassa yhdenmukaistaa tietojärjestelmiä ja toimintamalleja. Samalla se vapauttaa varoja asiakkaille tärkeisiin lähipalveluihin.

Myös Sosiaalialan työnantajat -yhdistys arvioi, että uudistus selkiyttää rakenteita ja edistää kansalaisten yhdenvertaisuutta. Yhdistys korostaa kuitenkin, että palvelujen järjestämisen lähtökohdan tulee olla kilpailuneutraali, ja uudistusta toteutettaessa tulee muistaa asiakkaan valinnanvapaus kehityksen ajurina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.