EK valmis palaamaan yhteiskuntasopimusneuvotteluihin – Päätoimittaja Mervola: "Viisas ratkaisu"

Elinkeinoelämän keskusliitto EK on valmis yhä selvittämään mahdollisuudet yhteiskuntasopimusneuvotteluiden aloittamiselle työmarkkinaosapuolten kesken. EK:n mielestä Suomen talouden tila vaatii ratkaisuja.

EK kertoo suhtautuneensa koko ajan myönteisesti yrityksiin hakea korvaava vaihtoehto hallituksen niin sanotulle pakkolakipaketille.

– Suomi ja suomalaiset tarvitsevat nyt päätöksiä, joilla saadaan suomalainen työ paremmin menestymään, sanoo EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies tiedotteessa.

 EK lopetti aiemmin neuvottelut sen takia, että Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT kertoi jättäytyvänsä yhteiskuntasopimusneuvottelujen ulkopuolelle jo ennen sopimusluonnoksen syntymistä.

AKT on puolestaan sanonut katsovansa tilannetta uudestaan, jos hallituksen työelämän kiristyspaketti on poissa pöydältä.

Keskisuomalaisen päätoimittaja Pekka Mervola kommentoi huomioita-palstalla, että EK:n aloite tulee tarpeeseen. Hän ennustaa, että neuvottelutulos syntynee viimeistään maaliskuussa, ehkä jopa aikaisemmin.

Sipilä kannustaa työmarkkinaosapuolia neuvottelemaan

Palola: EK:n ilmoitus hyvä signaali

Akava valmis jatkamaan yhteiskuntasopimusneuvotteluja ripeästi