ESS: Huoltajat järkyttyivät pahoinpidellyn lapsen kohtelusta koulussa

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi pojasta, jota luokkatoveri oli pahoinpidellyt koulupäivän aikana Lahdessa. Pojan äiti Päivi Järvi sai tiedon, että koulussa oli tapahtunut jotain, minkä takia hänen poikansa oli viety käymään terveysasemalla.

Poika oli kotona valitellut kalpeana ja vapisten päätään, ja kävi ilmi, että poika oli rajusta välikohtauksesta huolimatta lähetetty bussilla kotiin. Järvi ja pojan isäpuoli Hannu Wahlsten olivat järkyttyneitä ja vihaisia koulun tavasta toimia.

– Koulun olisi pitänyt laittaa poika kuvattavaksi. Jos olisin tiennyt, että poikaa on potkittu päähän, en olisi antanut lupaa lähettää häntä bussilla kotiin, Järvi sanoo.

Perusopetuslain mukaan ilmoittaminen vastaavanalaisissa asioissa on opettajan tai rehtorin velvollisuus. Äidille kuitenkin soitti sijaisena toiminut koulunkäyntiavustaja, joka ei tarkalleen ottaen tiennyt, mitä lasten välillä oli tapahtunut.

Koulun rehtori Jukka Manninen on pahoitellut huoltajille, ettei ilmoittanut tapahtuneesta henkilökohtaisesti. Hänen mukaansa koulussa suhtaudutaan tekoon vakavasti.