ESS: Kymmeniä sikoja nääntyi nälkään Hämeenlinnassa

Kymmeniä sikoja on nääntynyt kuoliaaksi hoidon ja ruokinnan puutteessa Hämeenlinnan Lammilla. Lisäksi monia huonokuntoisia sikoja jouduttiin lopettamaan, kertoo Etelä-Suomen Sanomat verkkosivuillaan.

Tapaus paljastui joulukuun puolivälissä, kun teurastamossa kiinnitettiin huomiota eläinten huonoon kuntoon. Teurastamo teki puolestaan eläinsuojeluilmoituksen Lammin kunnaneläinlääkärille.

Sikalassa oli kaikkiaan puolitoistasataa sikaa. Omistaja ei lehden mukaan ollut siirtänyt pois kuolleita eläimiä, vaan ne löydettiin elävien joukosta. Kaikkiaan kuoliaaksi nääntyi yli 60 sikaa.

- Tässä on taustalla monimutkainen tilanne, johon liittyy uupumusta ja väsymystä. Niinpä asiat ovat lähteneet hallinnasta, kertoo rikoskomisario Pekka Kiiski ESS:n verkkosivuilla.

Jutun aineisto on toimitettu syyttäjälle viime viikon lopulla.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Talvikausi lähenee Laajavuoressa – ensilumenlatu voi avautua jo ensi viikolla, laskettelukausi pitenee kuukaudella

Harjavallan rikosepäily koveni: Teinityttöä epäillään murhan yrityksestä

Presidentti Niinistö tapasi Japanin pääministerin – keisari Naruhiton kruunajaiset huomenna

Miestä puukotettiin asunnossa Pupuhuhdassa – 21-vuotiasta naista epäillään tapon yrityksestä

Johan Bäckman esitteli pronssisoturia MV-oikeudenkäynnin aluksi – syyttäjän mukaan hän ja MV-julkaisun perustaja tekivät toimittaja-kirjailijan elämästä piinaa

Nainen harmistui, kun sakko napsahti tuulilasiin kuuden minuutin kauppareissulla – yhä useamman kaupan parkkiaikaa rajoitetaan kiekoilla Jyväskylässä

Näin liikkumissuositukset muuttuivat: Jo kahvikupin hakemisesta löntystellen saa liikkumispisteitä

Yön uutiskooste: Joka neljäs nuori on kokeillut sähkötupakkaa, EU valmis siirtämään brexitin takarajaa helmikuulle

Yläkouluun menevistä tytöistä 70 prosenttia saanut papilloomarokotteen – paikalliset erot suuria

Uutisanalyysi: Aktiivimallin leikkuri poistuu, mutta moni muu vaalilupaus jäi – Opintorahan satanen kuihtui, poliisien ja pakolaisten määrät kaukana luvatusta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.