ESS: Opettaja menetti malttinsa täysin lahtelaisessa koulussa – video tilanteesta päätyi nettiin

Lehden mukaan tilanne oli saanut alkunsa, kun opettaja huomautti oppilasta kännykällä pelaamisesta, jonka oppilas kiisti. Tämän jälkeen opettaja raivostui ja alkoi huutaa.

Lahdessa Kärpäsen koulun kahdeksannen luokan oppitunnilla syntyi tiistaina voimakasta sanaharkkaa opettajan ja oppilaiden kesken, kertoo Etelä-Suomen Sanomat. Ainakin yksi tilanteesta kuvattu video on päätynyt sittemmin videopalvelu YouTubeen.

Lehden mukaan tilanne oli saanut alkunsa, kun opettaja huomautti oppilasta kännykällä pelaamisesta, jonka oppilas kiisti. Tämän jälkeen opettaja raivostui ja alkoi huutaa. Tällöin osa oppilaista taltioi tilanteen kännykkävideolle, lehti kertoo.

Videolla opettaja menettää malttinsa täysin, kirkuu ja polkee jalkaansa, ja tilanne yltyy voimakkaaksi huuteluksi molemmin puolin.

– Selvää on, että kun tällainen tilanne syntyy, opettaja ei voi käyttäytyä näin. Tässä opettaja menetti malttinsa, mutta ei kukaan opettaja tyhjästä reagoi tällä tavalla, koulun rehtori Ari Pippuri vahvistaa.

Rehtorin mukaan opettajalla on vuosien kokemus opettajana. Vastaavaa ei ole aikaisemmin tapahtunut, lehti kertoo. Oppilaat kuvasivat tilanteesta useita kännykkävideoita, joista osa on päätynyt sosiaaliseen mediaan. Etelä-Suomen Sanomien mukaan rehtori ja apulaisrehtori kävivät turvaamassa työrauhaa kyseisen luokan seuraavalla oppitunnilla, jolloin tilanne oli jo rauhoittunut.

Asian käsittely jatkuu kaupungin koulutoimessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jatkuvat kärhämät oppilaiden kanssa rasittavat opettajia yhä enemmän