ESS ja IS: Poliisi vei tiedon naisen kuolemasta väärille omaisille – totuus selvisi, kun kuolleeksi luultu äiti soitti pojalleen

Poliisi vei viestin putkassa kuolleesta ihmisestä väärän ihmisen omaisille. Perjantaina Lahden poliisiaseman putkassa menehtyi ihminen. Hämeen poliisi vei kuitenkin kuolinviestin toisen henkilön omaisille.

Hämeen poliisi pahoitteli tapahtunutta Twitterissään.

 

Etelä-Suomen sanomien ja Ilta-Sanomien mukaan suruviestin saivat 23-vuotias lahtelaismies ja hänen isänsä, joka on naisen entinen puoliso. Kun kuolleeksi luultu nainen hieman myöhemmin soitti pojalleen, selvisi, että poliisin viesti oli ollut virheellinen.

ESS:n haastattelema isä kertoi, että oli suru-uutisen saatuaan mennyt pojan asunnolle ja vienyt tämän kotiinsa, jottei pojan tarvitsisi olla yksin. Hetken kuluttua pojan puhelin soi, ja hän meni isän mukaan kummallisen näköiseksi.

– Hän kysyi, että olenko mennyt sekaisin ja kuulen harhoja, kun äiti soittaa, mies kertoi ESS:n haastattelussa.

Hän kertoi tunnistaneensa entisen vaimonsa äänen. Kun poika jatkoi puhelua äitinsä kanssa, soi miehen puhelin.

– Poliisi soitti minulle, että tulisivat käymään, kun on käynyt erehdys. He sitten tulivat tähän ja pahoittelivat, että kuolinuutinen kerrottiin väärille ihmisille. Poika siinä vähän hermostuikin, mies totesi ESS:lle.

Poliisille kävi karmea virhe – kuolinviesti vietiin väärän ihmisen omaisille