EU-maat pohtivat kellojen siirtelyn lopettamista Itävallassa

Osa EU-maista pitää epärealistisena, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin jo ensi vuoden aikana. Tätä mieltä ollaan ainakin Tanskassa, jonka liikenneministeri Ole Birk Olesen arvioi maan tarvitsevan vielä lisää aikaa kansalaisten mielipiteiden kuulemiseen.

–  Tarvitsemme lisää aikaa, jotta keskustelemme tästä jäsenmaissa. Meillä ei ole Tanskassa käyty vielä kunnon debattia, Olesen sanoi Itävallassa.

Kellojen siirtelyn lopettamisesta keskustellaan tänään EU:n liikenneministerien kokouksessa Itävallan Grazissa. Kokous on epävirallinen, mutta puheenjohtajamaa Itävalta odottaa sieltä suuntaa aloitteen etenemiselle.

Tämä on ensimmäinen kerta, kun ministerit keskustelevat yhdessä komission syyskuussa antamasta esityksestä. Aloite kellojen pysäyttämisestä joko kesä- tai talviaikaan on edennyt ripeästi.

Komissio on esittänyt, että kellojen siirtelystä luovuttaisiin kaikkialla Euroopan unionissa jo ensi vuonna. Jäsenmaat saisivat itse päättää, pysäyttävätkö kellon kesä- vai talviaikaan.

Puheenjohtajamaan liikenneministeri Norbert Hofer kertoi maan hakevan kompromissia jäsenmaiden välille, ja arvioi, että vuosi 2021 voisi olla mahdollinen.

Toimeen ryhdyttiin rivakasti sen jälkeen, kun komission kansalaiskysely sai kesällä valtavan suosion. Kysely keräsi jopa 4,6 miljoonaa vastausta ympäri Eurooppaa. Yli 80 prosenttia vastaajista kannatti kellojen siirtelyn lopettamista.

Suomea liikenneministerien kokouksessa edustaa Anne Berner (kesk.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.