EU-maat sopivat sanktiomenettelystä kemiallisiin iskuihin

EU-maat ovat sopineet puitteista, joilla ne voivat asettaa sanktioita kemiallisista iskuista. Jäsenmaiden ulkoministerit hyväksyivät menettelyn maanantaina Luxemburgissa.

Vastedes yksittäisten nimien lisääminen pakotelistalle on helpompaa. Tarpeesta yksinkertaistaa menettelyitä on keskusteltu Salisburyn hermomyrkkyiskun jälkeen.

EU voi asettaa pakotteita ihmisille tai tahoille, jotka ovat suoraan vastuussa kemiallisten aseiden kehittämisestä ja käyttämisestä. Niitä voidaan määrätä myös taloudellisen, teknisen tai materiaalisen tuen antamisesta sekä avustamisesta ja rohkaisusta.

Pakote voi olla matkustusrajoitus EU:n alueelle tai varojen jäädyttäminen. EU voi myös kieltää rahoituksen tarjoamisen pakotteiden kohteena oleville tahoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Valtiovarainministeriön tuore budjettiehdotus julkaistaan

Hallitus jatkaa kaksipäiväisiä koronaneuvotteluja Säätytalolla

Katiska-oikeudenkäynnissä käsitellään tänään Niko Ranta-ahon syytettä ex-puoliso Sofia Belorfin pahoinpitelystä

Heinolassa järvellä potkurivian vuoksi ajelehtinut alus ja sen matkustajat on saatu maihin

Hevonen vajosi mutaojaan, aasi ilmoitti huudoillaan kaverinsa hädästä

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

Korona tukahduttaa opiskelijabileet Jyväskylässä: tursajaiset siirtyvät, osa yökerhoista pysyy kiinni, eikä Kauppakadun Approkaan ole varma

Jyväskylä hakee 750 000 euron säästöjä muun muassa kirjastoista ja lasten liikunnasta – palveluja supistetaan, maksuja korotetaan ja henkilöstöä vähennetään

Murhan yrityksen kohteeksi joutunut Pekka Kataja palaa julkisuuteen ensi lauantaina – "Perunakuopasta pois"

Marin A-studiossa: Karanteeni- ja testauslinjauksessa olisi kaivattu selvempää viestintää – "Kyse ei ole poliittisesta päätöksestä vaan viranomaispäätöksestä"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.