EU-maissa annettavasta hoidosta Kela-korvausta

Toisessa EU-maassa hankituista lääkäripalveluista saa pian samanlaisen Kela-korvauksen kuin Suomessakin.

Ensi vuoden alussa voimaan tuleva laki rajat ylittävästä terveydenhuollosta antaa EU-maiden kansalaisille mahdollisuuden hakeutua hoitoon muihin EU-maihin samoin ehdoin kuin kotimaassakin. Hallituksen tänään antaman lakiesityksen mukaan hoitoon hakeutumisesta ei tarvitsisi ilmoittaa ennakkoon.

Korvausta haettaisiin Kelalta jälkeenpäin.

Äkillisissä sairastapauksissa tarvittu hoito korvataan laajemmin. Korvattavat kustannukset ovat enintään sen verran kuin mitä hoito maksaisi Suomessa.

Suomi aikoo jättää rajoituksia EU-maiden kansalaisten oikeuteen käyttää terveydenhuollon palveluita Suomessa. Laki antaisi EU-maiden, Euroopan talousalueeseen kuuluvien valtioiden ja Sveitsin kansalaisille mahdollisuuden terveydenhoitoon myös Suomessa.

Suomi aikoo kuitenkin rajoittaa hoitoonpääsyä niissä terveydenhuollon yksiköissä, joissa hoitotakuun määräajat ylittyvät rajusti. Päätöksenteko asiasta kuuluisi kunnille tai kuntayhtymille.

Uusimmat

Kotimaa

Humalainen henkilöauton kuljettaja päätyi ojaan Äänekoskella – auton ovi väännettiin auki

Katainen laittanut hakemuksen vetämään Sitran yliasiamiehen pestiin

Tikkakoskelta kaksi Hawk-konetta saattamaan Muuramen muflonia, Mörköä ja muita sankareita

Näkökulma: Tunteita herättäneet pärjäsivät parhaiten EU-vaaleissa – Suomalaisia koskettanut elämäntarina on merkittävä selittäjä äänikuninkuuden taustalla

Upin Tiilikainen: EU-kriittisten edustajien pitää löytää yhteinen linja, jos ne haluavat vaikutusvaltaa Euroopan parlamentissa

Mies vainosi ex-kumppaniaan Jyväskylässä: Pommitti sadoilla viesteillä, levitti naisen alastonkuvia, seurasi kuntoilusovelluksen avulla

Lapset kertovat alasti riisuttamisesta, eristämisestä ja työntekijöiden rasismista Loikalan kartanon lastensuojeluyksikössä – "Mä hakkaan sua niin kauan, että sulle tulee mustelmat näkyviin"

Nainen matkusti taksilla ilman rahaa Jyväskylässä – jätti kyydin maksamatta kahdelle kuljettajalle

Rinne uskoo yhä hallitusohjelman valmistuvan tällä viikolla

MM-kullan juhlinnasta ei tehtäviä poliisille Jyväskylässä: "Iloista ja rauhallista"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.