EU-parlamentti tyrmäsi "lihaliiman"

EU-parlamentti kielsi keskiviikkona "lihaliima" trombiinin käytön ruuan lisäaineena.

Nautaeläimistä tai sioista peräisin oleva trombiini on entsyymi, jota voidaan käyttää lihapalojen yhteen liittämisessä. Parlamentin mukaan tällaiset uudelleen kootut lihatuotteet voisivat johtaa kuluttajia harhaan.

Euroopan komissio oli ehdottanut trombiinin lisäämistä sallittavien lisäaineiden luetteloon. Parlamentin ympäristövaliokunta teki tätä vastustavan esityksen, jonka Strasbourgissa kokoontunut täysistunto hyväksyi äänin 370-262. Esitys meni läpi vain täpärästi, sillä hyväksymiseen tarvittiin 369 ääntä.

EU:n jäsenmaat olivat valmiit sallimaan trombiinin käytön, sillä ne hyväksyivät aineen helmikuun alussa.





Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.