EU:n maataloustuet jakoivat puoluejohtajia Ylen puheenjohtajatentissä

Euroopan unionin jakamat maataloustuet jakoivat poliitikkojen mielipiteitä Ylen TV1:n EU-vaalitentissä tiistai-iltana. Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah linjasi, että EU:n maatalousbudjettiin ei tule koskea.

–  On huolehdittava, että joka puolella unionia pystytään edelleen viljelemään, Essayah sanoi.

Hänen mukaansa myös aluerahoitusta tarvitaan, koska kehityserot ovat suuria maiden välillä ja myös maiden sisällä. Esimerkiksi Itä- ja Pohjois-Suomen erityistukia tarvitaan Essayahin mukaan tulevaisuudessakin.

Vihreiden puheenjohtaja Pekka Haavisto katsoi, että EU:n yhteisen maataloustuen eräänlaisena sivutuotteena pitäisi saada myös ympäristöhyötyjä. Hän olisi valmis siirtämään EU-tukien painopistettä ympäristötukiin.

–  Käyttäisin rahan toisella lailla allokoituna, Haavisto sanoi.

"Kyllähän maataloudenkin pitää uudistua"

RKP:n Anna-Maja Henriksson sanoi, ettei kannata maataloustukien leikkausta, koska hän tietää suomalaisen maatalouden olevan suurissa vaikeuksissa.

–  Mutta olen siinä samaa mieltä, että kyllähän maataloudenkin pitää uudistua. Ja koko ajan pitää myös miettiä näitä asioita, millä tavalla voidaan tehdä ilmastoystävällisempää maanviljelyä, Henriksson sanoi.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson puolestaan sanoi, ettei tuen tason pienentäminen ole puolueelle mikään tavoite. Anderssonin mukaan tärkeämpää olisi, että tukijärjestelmän sisällä tehdään muutoksia, jotka ohjaavat huomioimaan ympäristönäkökulmia. Käytännössä se voisi tarkoittaa esimerkiksi ohjaamista uusien viljelymenetelmien käyttöönottoon.

Ylen tiistain EU-vaalitenttiin osallistuivat neljän pienemmän eduskuntapuolueen puheenjohtajat. Tentin teemoina olivat EU:n talous ja ulkosuhteet. Maanantain tentissä olivat mukana neljä suurinta puoluetta eli SDP, perussuomalaiset, kokoomus ja keskusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Lotossa ei täysosumia – 6+1-tuloksilla reilut 90 000 euroa Tampereelle, Ouluun ja Siilinjärvelle

IS: Keski-Suomessakin vaikuttanut hiv-mies tuomittiin taas vankilaan suojaamattoman seksin harrastamisesta

Finnair sallii matkustamohenkilökunnalleen hengityssuojaimien käytön – myös Kiinan-lentojen varauksiin muutoksia

Jyrähdyksiin Palokassa on paras tottua – Kirri–Tikkakoski-työmaalla räjäytellään kahdesti viikossa seuraavat kaksi vuotta

Palokunta joutui puuttumaan nuorten kulinaristien herkkuhetkeen Jyväskylän Kuokkalan lähimetsässä

Paperiliiton lakonuhan sovittelu jatkuu viime tinkaan asti – työtaistelu näkyy muun muassa Äänekoskella, Jämsässä ja Mäntässä

Ammattiliitto Pro laajentaa kahden viikon päästä odottavaa teknologiateollisuuden toimihenkilöiden lakonuhkaa

Ammattiliitto Pro laajentaa lakonuhkaa teknologiateollisuudessa – mukana kaksi yritystä Keski-Suomesta

Vasemmistoliitto kritisoi Päijät-Hämeen suunnitelmaa suuresta sote-yksityistämisestä – palveluista vastaava kuntayhtymä ei aio odottaa sote-uudistusta

Liikenneopettajat: Automaattivaihteiston erityisehto ajokortissa on muinaisjäänne

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.