Eduskuntaryhmän puheenjohtaja: Oinonen toimi lopulta oikein

Perussuomalaisten kansanedustaja Pentti Oinonen kirjoitti tänään julkaistussa mielipidekirjoituksessa, että Kuopiossa olisi raiskattu viime viikolla 15-vuotias tyttö ja "vahvasti epäiltynä" olisi turvapaikanhakija.

Päivän aikana Oinonen viestitti, ettei ole halukas yhteistyöhön, kun poliisi alkoi selvittää väitettyä raiskaustapausta Karjalaisessa julkaistun kirjoituksen perusteella.

Onko Oinonen toiminut, kuten kansanedustajan tällaisissa tilanteissa on syytä toimia, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terho?

– Kyllä hän on lopulta toiminut aivan oikein. Kun hän kertoo toimineensa kuitenkin yhteistyössä poliisien kanssa ja selvittäneensä asian. Sehän on poliisien puolelta nyt selvitetty ja loppuun käsitelty kysymys.

Terho muistuttaa, että Oinonen on jo päivän mittaan itse tunnustanut tehneensä alkuperäisessä kirjoituksessaan kaksi asiavirhettä.

– Näissä on syytä olla tarkkana, Terho korostaa.

Itä-Suomen poliisi kiinnostui Oinosen väitteistä ja tiedotti selvittävänsä, tapahtuiko Kuopiossa teinitytön väitettyä raiskausta. Iltapäivällä poliisi tiedotti, ettei väitteille ole löytynyt minkäänlaista vahvistusta.

Oinonen on myöntänyt viitanneensa kirjoituksessaan joulukuun alussa sattuneen tapaukseen, jossa vuonna 1997 syntyneen naisen raiskauksesta epäillään uhrin antamien tuntomerkkien perusteella ulkomaalaistaustaista miestä.

Poliisin mukaan Oinoselle tarjottiin mahdollisuutta tulla asiassa kuulluksi puhelimitse, poliisiasemalla tai muussa paikassa. Poliisin mukaan kansanedustaja ei ollut halukas selvittämään väittämäänsä tarkemmin.

– Oinonen kertoi tavanneensa poliisit, kuten uutisissakin on kerrottu, ja käsittääkseni aivan yhteisymmärryksessä eikä millään pakolla, Terho viittaa Oinosen ja poliisien kohtaamiseen Joensuussa iltapäivällä.

Poliisi on päättänyt lopettaa asian selvityksen eikä asiasta aloiteta esitutkintaa.

Terhon mukaan ei ole täysin sattumaa, että turvapaikanhakijoihin liittyvistä sanomisista ja kirjoituksista nousee kohuja juuri perussuomalaistan kansanedustajien keskuudesta muita enemmän.

– Kysymys on ehkä siitä, että meillä kirjoitetaan ja puhutaan paljon vaikeista maahanmuuttoaiheista, turvapaikkakriisistä sekä siihen liittyvistä erilaisista lieveilmiöistä ja rikoksista, joita turvapaikanhakijat ovat tehneet. Ei se sattumaa ole, kun kysyit tässä muodossa. Se tulee sitä kautta, että meillä on käytä paljon tätä keskustelua ja puhutaan aika suoraan. Mutta tietysti tosiasioissa pitää pysyä, Terho sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kansanedustaja Oinonen oikoo raiskausväitettään

Oinonen: "Saa tulla aika monta poliisia hakemaan"

Perussuomalaisten kansanedustaja vaatii kansalaispartioita koko Suomeen

Oinonen: Luin raiskauksesta lehdestä

Poliisi selvittää, tapahtuiko kansanedustajan väittämää teinitytön raiskausta