Eduskuntaryhmät valmiita palkka-aleen, Rehn ei innostu

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat sanovat kansanedustajien palkanalennuksille periaatteessa kyllä. He kuitenkin muistuttavat, että käteen jäävää tuloa voidaan alentaa monella tavalla, esimerkiksi veroja kiristämällä. Suurimman osan mielestä veronkorotus olisi tehokkaampi tapa lisätä tuloja valtion kassaan.

Yleistä kansalaisten palkka-alea ei kannata kukaan. Kaikkien mielestä ennen kaikkea johtajien ja hyvätuloisten täytyy nyt osallistua talkoisiin.

Kansanedustajien palkkoihin puuttuminen olisi ryhmien puheenjohtajien mielestä lähinnä signaali työmarkkinoille, että siellä tehtäisiin maltillisia palkkaratkaisuja keväällä.

Talouskomissaari Olli Rehn ei näe EU-laajuista palkkojen alentamista ratkaisuksi unionimaiden kilpailukykyongelmiin kiristyneessä globaalissa kilpailussa.

Rehn kommentoi palkka-alekeskustelua toimittajille tänään Helsingissä. Hän muistutti, että euroalueen jäsenvaltiot ovat hyvin erilaisessa tilanteessa.

- Esimerkiksi Saksassa on perusteltua nostaa keskimäärin palkkoja. Se on hyväksi koko euroalueen talouden kehityksen kannalta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.