Eettisten joululahjojen valinnanvara kasvaa

Valinnanvara eettisissä joululahjoissa kasvaa. Kepa ry:n kokoamalta Eettiset joululahjat -sivustolta löytyy yli 70 järjestöä ja yritystä, jotka tarjoavat muun muassa aineettomia lahjoja, reilun kaupan tuotteita ja joulun luomulahjoja.

Aineettoman joululahjan idea on viedä hyvää mieltä kotikulmia kauemmas. Tavaralahjaa taas voi kutsua eettiseksi, jos sen valmistuksessa on otettu huomioon ympäristö ja tuottajan oikeudet.

Esimerkiksi Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on seurakuntia, jotka keräävät lahjoja seudun vähävaraisten perheiden lapsille.

Eettisen joululahjan voi hankkia myös muun muassa Kirkon Ulkomaanavun, World Visionin, Unicefin, Pelastakaa Lapset -järjestön ja Plan Suomen kautta.

Yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestön Kepan vinkit eettisistä joululahjoista löytyvät internetin www.kepa.fi/osallistu/eettiset-joululahjat -osoitteesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kotimaa

Vaalivalitusten kirjoa: Tarkistuslaskennassa paikkansa menettänyt vaatii uutta ääntenlaskentaa – 300 kilometriä Ranskassa äänestämään matkustanut suomalainen koki pettymyksen

Yön uutiskooste: Huumetynnyrijutun tuomio, Trump kritisoi Japania, Venezuelan presidentin väitetty salamurhayritys

Jyväskylään valmistuu syksyllä yksi uusi frisbeegolfrata ja toinenkin on kartoitusvaiheessa – nykyinen kapasiteetti on äärirajoilla edelleen kasvavan suosion takia

Tältä näyttää Jyväskylän Tuomiojärvellä sijaitseva Lehtisaari kolme vuotta tulipalon jälkeen – Katso tuoreet kuvat "kaupunkilaisten kesämökistä"

Seitsemän prosenttia homoaviopareista vihitty kirkollisesti – Tutkijat pitävät osuutta isona: "Jokainen vihkiminen vastoin ohjeistusta"

Oliko Jari Aarnio huumeita Suomeen järjestellyt Pasilan mies? Hovioikeus antaa tuomionsa tänään aamupäivällä

Osa naisista jättää kohdunkaulan syöpäseulonnat väliin Keski-Suomessa – "Nuoremmilla ikäluokilla ei ehkä ole samalla tavalla huolta omasta terveydestä"

Puhemies Vanhanen: Munuaiskasvainten syy oli syöpä, hoidettu leikkaamalla

Ilmastoministeri Mikkonen pitkän aikavälin tavoitteesta: Tärkeintä saada yhteisymmärrys 2050 tavoitteesta, 2030 joutuu odottamaan

Uusi hätäkeskusjärjestelmä kutsuu helikopterin paikalle aiempaa herkemmin – potilaita lääkärikopteri kohtaa harvemmin

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.