Ehdotus: Lukioille mahdollisuus poiketa valtakunnallisesta tuntijaosta

Lukion tuntijakoasetusta tulisi muuttaa siten, että se antaisi koulutuksen järjestäjille mahdollisuuden poiketa valtakunnallisesta tuntijaosta, esittää uusi lukioselvitys.

Selvityksen mukaan tämä uudistus vähentäisi epätasa-arvoa nykyisten erityislukioiden ja painotettujen yleislukioiden välillä. Nykyisin vain erityislukiot saavat poiketa valtakunnallisesta tuntijaosta.

Selvityksessä ehdotetaan myös,  että erityislukioiden toimikausi olisi viisi vuotta ja että verkostoa uudistettaisiin aina opetussuunnitelmauudistuksen yhteydessä.

Tavoitteena on, että erityislukioista kasvaisi valtakunnallisia vaikuttajia. Esimerkiksi yleislukioiden opettajat voisivat hyödyntää erityislukioita täydennyskoulutuksessaan.

Kasvatustieteen tohtori Atso Taipaleen ja rehtori Kyösti Värrin selvitys luovutettiin opetus- ja viestintäministeri Krista Kiurulle (SDP) tänään Porissa.

Uusimmat

Kotimaa

Loton pääpotti meni Tampereelle – tuoretta miljonääriä odotetaan Veikkauksen pääkonttorille

Naapuri kuunteli radiosta, kun viereisessä asunnossa ollut vankikarkuri uhkasi räjäyttää koko talon, ja silloin alkoi jännittämään – Lahden piirityksestä on 25 vuotta

"En voi hyväksyä sitä, että sokeasti tottelemme määräyksiä" – jyväskyläläinen hammaslääkäri kieltäytyi influenssarokotuksesta, nyt hän elää irtisanomisuhan alla

Rivitaloasunto palaa Salossa, koko talo evakuoitu

Nainen ja lapsi pelastautuivat palavasta kerrostaloasunnosta Porissa

Puolue painaa uurnilla jopa ehdokasta enemmän –  eduskuntavaalien henkilökeskeisyyttä usein liioitellaan, tutkijat arvioivat

Raskausdiabetesta sairastavien määrä on kaksinkertaistunut kymmenessä vuodessa

Aino Sallinen valittiin Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan kunniajäseneksi – Toivoo vaalikampanjointiin syvällisempää keskustelua koulutuksesta

Pelastuslaitos ehti onnettomuuspaikalle ennen hätäilmoitusta: huomasi Nelostiellä katolleen päätyneen auton matkalla toiselle kolaripaikalle – "Nelostie on todella liukas"

Teuvo Hakkarainen vaihtoi kohua aiheuttaneen tekstin kampanja-autonsa kyljessä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.