Autoletka hämmästyttää Keski-Suomen teillä

Ei tainnut museoautoilijoiden päätä paleltaa vuonna 1974. Tuolloin nämä kylmäpäiset mobilistit valitsivat ajankohdan Talwiajoilleen sen mukaan, mikä on tilastollisesti vuoden kylmintä aikaa.

Talwiajo on jatkunut Keski-Suomessa katkeamatta vuodesta 1974. Viime vuonna päivä osui nappiin, sillä pakkasta piisasi yli 30 astetta.

Tänä vuonna on suorastaan lämmintä, sillä pakkasta on vaivaiset viisi astetta. Autoilijat huristelevat parhaillaan pitkin Jyväskylää.

Nyt 40. kerta

Keski-Suomen Mobilistit ry:n perinteinen Talwiajo järjestetään Jyväskylässä tänä viikonloppuna jo 40. kerran. Autoletkat starttasivat Killerin raviradalta aamukymmeneltä ja maaliin saavutaan iltapäivällä.

– Eihän tässä paljon järkeä ole, mutta mukavaa on sitäkin enemmän, tuumaili saarijärveläinen Keijo Liimatainen, joka Asko-veljensä kanssa osallistui Talwiajoon vuoden 1962 Volvo Amazon 122S:llä.

Veljeksillä ei ollut muuta tavoitetta kuin nauttia talviajosta ja päästä maaliin asti.

Autoletka on varsin näyttävä näky, sillä Talwiajossa on mukana jopa 227 autoa. Vanhin auto on 1911 Ford Roadster, jonka omistaa jyväskyläläinen Markus Honkala.

Killeri päätepisteenä

Ruotsista autoja saapui parikymmentä ja Virostakin kolme. Reitti on tänä vuonna noin 100 kilometriä pitkä ja pikkuteistä johtuen ajoaika kestää kolmisen tuntia.

Reitti kulkee Myllyjärven, Keljonkankaan ja Kinkomaan kautta Säynätsaloon, Lehtisaaren ja kirkon kiertäen. Sieltä matka jatkuu Muurameen ja Rannankylän kautta yhä pieneneville teille. Osallistujilla on ruokailu matkan varrella ja paluu Killerille tapahtuu Keuruun suunnasta niin, että ensimmäiset ajoneuvot ovat Killerillä noin kello 13 jälkeen ja viimeiset kello 16.

Ajajilla on tehtäviä matkan varrella. Iltariennot järjestetään Laajavuoressa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .