Potkukelkan kehitelty versio – Urpo, 70, kruisailee moottoripotkukelkalla

Äänekoskelainen Urpo "Uisu" Leinonen, 70, löysi netin uumenista menopelin, jota ei voinut jättää ostamatta. Moottoripotkukelkka saa voimansa skootterin moottorista ja kulkee pieniruokaisena varsin hiljaisesti pitkin Keiteleen jäätä.

Parhaimmillaan laite on vähän lumen aikaan, peilijäällä se sladittaa turhan reilusti ja isoilla kinoksilla iskee hyytymys. Leinonen suunnittelee tekevänsä koneella latuja niihin aikoihin, kun jäälle ei ole menemistä moottorikelkalla tai isolla latukoneella.

Hän aikoo myös lisätä laitteeseen vielä kaksi pyörää ja lavan eteen tavaroiden kuljetusta varten. Tarkoitus on pystyä ajamaan koneella kesälläkin.

– Jos olisi pilkkimies, tekisin moottoripotkukelkan etulavaan reiän ja laittaisin pilkkiteltan ympärille tai voisihan siihen tehdä myös vaikka saunan, Uisu Leinonen visioi.

Miehen tuntien mikään ei yllättäisi. Hän on aiemmin muun muassa peruskorjannut ultrakevyen lentokoneen, jolla hän itse myös lensi, tuunannut lasten polkuauton moottorisahan moottorilla ja kehitellyt traktoriin hydraulisen puidenhalkomakoneen.

Korjattu otsikkoa kello 10.25: Leinonen ei rakentanut moottoripotkukelkkaa, vaan osti sen netin kirpputoripalstalsta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .