Ei tonttia mutta ainakin tonni – Mimosa Jallow saa Jyväskylän kaupungilta tuntuvan palkinnon EM-pronssista

Sunnuntai-iltana uinnin EM-kisoissa Glasgow'ssa pronssia uinutta Mimosa Jallowia odottanee kotikaupunkiin paluun yhteydessä 1 000 euron palkinto. Vuoden 2017 alussa Jyväskylän kaupunginhallitus uudisti urheilijoiden palkitsemisperusteita. Yksilöurheilijan EM-pronssi oikeuttaa palkitsemisperusteiden mukaan 1 000 euron palkintoon.

Jyväskylän kaupungin viestintäjohtaja Helinä Mäenpää vahvistaa, että Jallow tullaan palkitsemaan.

– Kaupunginjohtaja on onnitellut Mimosaa hänen valmentajansa kautta. Kahvitteluhetkeä mietitään, kunhan kisat on käyty kokonaan läpi, mutta varmasti sellainen järjestetään, Mäenpää kertoo.

Mäenpää muistuttaa, että kisat on katsottava loppuun asti ennen mahdollisten palkintosummien laskemista, sillä mahdollinen lisämenestys voisi vielä muuttaa tilannetta. Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti urheilija palkitaan vain parhaan saavutuksensa perusteella.

– Se on lähtökohta, koska Jyväskylässä urheilijoita on niin kovin paljon. Kaupunginjohtajalla on kuitenkin mahdollisuus pohtia muitakin palkitsemismuotoja, Mäenpää toteaa.

Kaupunginhallituksen hyväksymän ohjeen mukaan palkitsemisen yleisperiaate on menestyminen olympia- tai paralympialajeissa, mutta palkitseminen on kaupunginjohtajan harkinnalla mahdollista myös muissa lajeissa.

Jallowin pronssi tuli 50 metrin selkäuinnista, joka ei ole olympiamatka. Pirun lailla ohjetta lukeva henkilö voisi siis tulkita, että Jallowin saavutus ei automaattisesti täytä olympialajin kriteeriä. Tällaisesta tulkinnasta jyväskyläläisen ei kuitenkaan tarvitse huolehtia.

– Tulemme varmasti häntä huomioimaan ja muistamaan. Alkuerissäkin hän ui 50 metrin uuden Suomen ennätyksen, joten katsomme Mimosan EM-kisat kokonaisuutena niiden päätyttyä, Mäenpää sanoo.

Jallow hakee lisämenestystä maanantaina 100 metrin selkäuinnista, joka on mukana myös olympialaisissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .