Ekaluokalle ilmoittautuminen alkaa ensi viikolla

Ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen alkaa Jyväskylässä ensi keskiviikkona.

Elokuussa 2019 koulun aloittavat kaikki vuonna 2012 tai sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiään.

Ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 23. tammikuuta – 7. helmikuuta 2019 sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://wilma.jkl.fi.

Kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun ilmoittaudutaan samalla lomakkeella. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaudutaan myös perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin.

Huoltajat saavat tiedon oppilaaksi ottamisesta Wilma-viestinä tai kirjeitse kotiin 4. huhtikuuta jälkeen. Yksityiset koulut ilmoittavat asian omien käytäntöjensä mukaisesti.

Ilmoittautumisen yhteydessä Jyväskylässä valitaan myös ensimmäinen vieras kieli. A1-kielen opiskelu, alkaa elokuussa 2019 ensimmäisellä luokalla koko Suomessa. Kaikissa Jyväskylän kaupungin koulussa voi opiskella A1-kielenä englantia.

Englannin lisäksi ensimmäisen luokan aloittava voi valita A1-kieleksi saksan, ranskan tai venäjän. Saksan, ranskan tai venäjän kielessä vähintään 12 oppilaan on valittava sama kieli, jotta ryhmä muodostetaan. Jos ryhmäkoko ei täyty muissa kielissä, alkaa kaikilla oppilailla englanti.

Kuokkala svenska skolassa A1-oppimääränä opiskellaan modersmålsinriktad finskaa. Kortepohjan englanninkielisessä perusopetuksessa A1-oppimääränä on englanti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .