Elementtitehdas tuhoutui Kangasalla – palo johtaa henkilökunnan yt-neuvotteluihin

Elementtitehdas paloi maan tasalle Kangasalla Pirkanmaalla maanantaina. Suoraman Elementin tehtaassa aamuseitsemän jälkeen syttyneen tulipalon liekit sammuivat ennen puoltapäivää, mutta jälkiraivauksen arvioitiin jatkuvan paikalla ainakin tiistaiaamuun.

Teollisuushallin raju palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja. Rakennuksen sisällä palon alkaessa ollut henkilökunta ehti poistua ulos vammoitta, sanoi tehtaanjohtaja Tommi Heinonen.

Heinonen kertoi STT:lle, että Kangasalan elementtitehtaan palo johtaa yt-neuvotteluihin sen henkilökunnalle.

–  Yt-neuvotteluihin joutuu 20–30 työntekijää, hän kertoi.

Palo aiheutti Heinosen mukaan satojentuhansien eurojen arvoiset vahingot.

–  Todennäköisesti kaikki hallissa olleet laitteet paloivat käyttökelvottomiksi.

Suoraman Elementillä on myös toinen toimipiste Lempäälässä. Yt-neuvottelut eivät Heinosen mukaan koske Lempäälän tehtaan työntekijöitä.

Tuli sai alkunsa laitteen hydrauliikasta

Pelastuslaitos antoi aamupäivällä Tursolan alueelle kehotuksen sulkea asuntojen ikkunat ja ilmanvaihdon, koska palon aiheuttama sankka savu levisi alueelle. Puoliltapäivin pelastuslaitos peruutti kehotuksen, kun savunmuodostus oli laantunut.

Sammutustöitä vaikeutti pelastuslaitoksen mukaan se, että noin 3  500 neliömetrin kokoisessa rakennuksessa oli runsaasti palavia nesteitä.

Pelastuslaitoksen päivystävän päällikön Mika Salmelan mukaan palo sai alkunsa tuotantoon liittyvästä tehdaskoneesta. Heinonen kertoi, että tulipalo syttyi tehdaskoneen hydrauliikasta.

Ilmiliekeissä palanutta tehdasta sammutettiin aluksi rakennuksen ulkopuolelta. Paikalle hälytettiin parisenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä.

Tehtaan omistava Suoraman Elementti on valmistanut vuosikymmenien ajan betonielementtejä. Johtaja Heinonen sanoi maanantaina, että tätä ennen yrityksellä on ollut tarkoitus "jollain aikataululla" laajentaa toimintaansa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.